Járványügyi gondok nálunk is

Járványügyi gondok nálunk is
2020. November 5.
Mint a világ többi aggódó embere, maszkot hordunk, kezet mosunk és tartjuk az előírt távolságot.
/vlm/Image/Show/84/

Mindnyájunkat foglalkoztat korunk problémája, közös ellenségünk, a Covid-19 koronavírus könyörtelen inváziójának visszaszorítása. Orvosok, tudósok hada dolgozik azon, hogy az emberiség minél kevesebb áldozattal élje túl ezt a harcot.

A mi egészségügyi rendszerünk is birkózik a konok ellenséggel, de az esetek számát mutató járványgörbe emelkedését mi sem tudjuk megállítani. A város vezetősége, az intézményeink munkatársai mind azon dolgoznak, hogy megteremtsék a lehetőséget a hatékony védekezésre. Ami rajtunk, rajtuk múlik, maradéktalanul megteszik.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy napról-napra nő az áldozatok száma is. A járványügyi intézkedéseket koordináló és felügyelő hatóság – talán éppen a túlságosan elszaporodott esetek miatt – sajnos képtelen napra pontosan követni a járvány terjedését. A fertőzöttek nyilvántartása vagy az adatbázisok frissítése akár egy hetet is késik és katasztrofális országos káoszt tükröz.

Bár nagy érdeklődés övezi, de a fertőzöttek kiléte titkosított, ezek az adatok csak belső használatra, a hatóságok számára állnak rendelkezésre. Nekünk, a lakosságnak a védőoltás megjelenéséig a védekezés az egyetlen mód a baj megelőzésére.

Mi, mihályfalviak is ezt kell tegyük! Mint a világ többi aggódó embere, maszkot hordunk, kezet mosunk és tartjuk az előírt távolságot. Amint látjuk, a vírus már nemcsak a követhető, kideríthető szálakon terjed, hanem a közösség bármelyik tagja lehet vírushordozó.

Mindannyiunk feladata és kötelessége a védekezés, mivel csak így vészelhetjük át nagyobb áldozatok nélkül ezt a szűnni nem akaró áldatlan állapotot.

Vigyázzunk egymásra!

Keresés