Játszótér a Morgó-Tábla csapat nyereményéből

Játszótér a Morgó-Tábla csapat nyereményéből
2017. July 4.
Vasárnap kaláka keretében elkészült a Morgó-Tábla játszótere, mely még bővülni fog. Szombaton a Nagyújváros készül hasonló közös munkára.
/vlm/Image/Show/84/

A tavalyi Részek Viadalán több-kevesebb játszótér-elemet nyertek a csapatok. Közülük az elmúlt vasárnap a Morgó-Tábla tagjai “rendezték be” a városrész első játszóterét a Bujanovics kertnek abban a részében, mely az önkormányzathoz tartozik. Mindez azzal az önkormányzati törekvéssel összhangban, hogy a kertnek a városhoz került területét fokozatosan élettel töltsék meg.

A játszótér kialakítása Tulipán kaláka keretében történt, ahogyan a korábbi években a Százholdon és a Dihenesen is. Az előzetesen körbekerített területre hinta, csúszda került, elkerítettek egy homokozót is, a pihenésre egy asztal melletti két pad szolgál. A kerítés belső oldalain kukák vannak, de kiteszik azt a járgányt is, mellyel 2 éve részt vett a csapat a Részek Viadala flúgos futamán. Karsai Attila alpolgármester, aki a csapatkapitány is, elmondta: a későbbiekben még lesz lehetőség további játékelemek kihelyezésére, a kerítésen kívülre pedig úgynevezett eco-wc is kerül.

A hét végén, szombaton a Nagyújváros csapata készül hasonló kalákára. Az ő nyereményük a városi parkban már meglévő játszóteret fogja gazdagítani, a szorgoskodásra vállalkozókat 9 és 10 óra között várják a helyszínre.