Javítottunk a gólarányon Borson

Javítottunk a gólarányon Borson
2016. April 25.
Az elértnél akár nagyobb gólarányú győzelmet is arathatott volna az Unirea, mely meggyőző játékot követően hozta el a három pontot Borsról.
/vlm/Image/Show/84/

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában az Unirea azzal az elhatározással utazott Borsra, hogy 3 ponttal tér haza. A reményre feljogosított egyrészt, hogy az ellenfél nem túl acélos teljesítményt nyújt ebben a szezonban, másrészt, hogy az ősszel is sikerült legyőzni őket. A meccs azonban nem ennek megfelelően indult, a mieink mintegy 20 percig megilletődötten keresték saját játékuk ritmusát, amit aztán megtaláltak, erre utalt Lakatos fejes gólja, amit azonban a bíró les címén nem adott meg. A dolgot nem hagytuk annyiba, mintegy 10 perc múlva Gego egy egyéni akciója végén azért is megszerezte a vezetést – 1-0. Ekkor már mi irányítottuk a találkozó menetét, sőt, növeltük az előnyt: Fele Sz. kihasználta, hogy egy támadásunknál rá nem jutott védő és olyan 25 méterről eresztett el egy védhetetlenül a bal alsó sarokba irányított lövést – 2-0. A második félidő elején mindjárt szépíthettek volna a hazaiak, ám a javukra megítélt büntetőt Kis Márk kivédte, tovább növelve csapattársai önbizalmát. Ennek meg is lett a látszata, a 61. percben Sándor elrobogott a bal szélen, a beadásra Gábor robbant be, aki becserélése után első labdaérintésre gólt szerzett – 3-0. A végeredményt Gego alakította ki – 4-0, ám még számos helyzetünk maradt kihasználatlan, miközben a hazaiak egyre jobban kedvüket vesztették.

Ifj.Fele Sándor edző a következő csapatot küldte pályára: Kis – Horváth, Moisi, Iova, Crisan (80.p. Fórián), Pap (60.p. Gábor), Tóth, Lakatos (80.p. Kiss), Fele Sz. (60.p. Roghina), Sándor, Gego.

Csűri Sándor edző tanítványai is sikerrel jártak, az ifjúságiak meccse 4-1-es Unirea-sikerrel végződött.

A forduló további eredményeit és a tabella állását ide kattintva lehet megtekinteni.

Nehéz meccsek előtt áll az Unirea a következő napokban, hiszen a Román Kupában szerdán délután Diószegen lépnek pályára, szombaton pedig a bajnoki tabella második helyezettje, a Harangmezői FC (Hidiselul de Sus) érkezik a Praszler stadionba. Ezzel még nem lesz vége, hiszen az azt követő fordulóban újra Diószegen lépnek pályára. Ami a kupameccset illeti, annál nagyobb fontossággal bír a hét végi bajnoki, ezért valószínűleg az ifjúsági korú játékosok kapnak elsősorban bizonyítási lehetőséget.

Keresés