Jelentkezés népmesemondó versenyre

Jelentkezés népmesemondó versenyre
2018. September 4.
Határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó verseny: 18 év feletti pályázók jelentkezhetnek.
/vlm/Image/Show/84/

A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó versenyét. A versenyre a 18 év feletti pályázók 2018. október 10-ig jelentkezhetnek.

A Hagyományok Háza, a népmese műfajának felnőtt korosztályban való népszerűsítésére, a generációkon átívelő kapcsolat erősítésére magyar nyelvű népmesemondó versenyt hirdet Hencidától Boncidáig címmel. A szervezők a Kárpát-medencéből azoknak a 18 év felettieknek a jelentkezését várják, akik hagyományosan, élőszavas, improvizatív módon elmondott népmesék előadásában otthonosak.

A versenyre három kategóriában lehet jelentkezni: pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek külön-külön mérhetik össze tehetségüket. A területi elődöntők november-december hónapban lesznek, a döntő pedig, 2019 júniusában, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválhoz kapcsolódik.

A versenyre a pályázók 2018. október 10-ig jelentkezhetnek, a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videófelvétel elküldésével. A felvételen, legalább egyfős hallgatóság előtt, egy elejétől a végéig elmondott magyar népmesét kérnek, az értékeléshez megfelelő minőségben, 7–45 percben. Részletek: www.hagyomanyokhaza.hu/versenyek.

(Bihari Napló)