Jelezni kell az ivóvízzel kapcsolatos gondokat

Jelezni kell az ivóvízzel kapcsolatos gondokat
2012. December 18.
Az ivóvízzel kapcsolatos kifogásokat be lehet jelenteni a szolgáltató székhelyén. A vízműhöz megérkezett a szűrőrendszerhez szükséges szűrőkavics.
/vlm/Image/Show/84/
A szűrőkavicsot tartalmazó zsákok a vízműnél
M.S. olvasónk egy kis flakonnyi vizet juttatott el hozzánk – megmutatva ezzel, hogy az adott napon milyen zavaros ivóvíz folyt a vezetékből. Valóban, a palack tartalma színében inkább hasonlított egy gyenge minőségű kólára, mint ivóvízre. M.S. mintegy kommentálásként megjegyezte: tudja, hogy a hálózatot időnként javítani, karbantartani, tisztítani kell, de annak elvégzése után a még zavaros vizet miért nem üríti ki a szolgáltató, miért hagyja a hálózatban, ahonnan a fogyasztó saját vízóráján keresztól kell megszabaduljon tőle?
Az észrevételt továbbítottunk Nagy Szabolcsnak, a szolgáltatói részleg vezetőjének, aki elmondta: valóban vannak olyan városrészek, pontosabban csak utcák, ahol időnként gondok vannak a víz minőségével. Ezeket a gondokat a vízmű székhelyén be lehet jelenteni, a pénztárnál kérhető formanyomtatvány kitöltésével. Ennek alapján a vízmű alkalmazottai kiszállnak a helyszínre, és például a javaslatnak megfelelően leürítik az adott hálózati szakaszból a vizet tűzcsapon keresztül (tehát az nem megy át a fogyasztó vízóráján) – ha van erre lehetőség, vagyis ha van tűzcsap a közelben.
Nagy Szabolcs hozzátette még, hogy január végétől jelentős változás, javulás lesz érezhető az ivóvíz minőségét illetően, annak a szűrőrendszernek köszönhetően, melynek előkészítéséről, megépítéséről korábban már beszámoltunk. Aktuális hír, hogy éppen hétfőn érkezett meg a vízmű székhelyére az ehhez a rendszerhez szükséges szűrőkavics szállítmány, amit majd beépítenek a szűrési folyamatba.
Folyamatosan dolgozunk az ivóvíz minőségének javításán, mondta Nagy Szabolcs.

Keresés