Jó hangulatú kórusfesztivál Margittán

Jó hangulatú kórusfesztivál Margittán
2017. September 13.
A városi kórus és a citerazenekar idén is részt vett a Margittán tartott kórustalálkozón.
/vlm/Image/Show/84/

A margittai Horváth János Társaság (HJT) több, mint egy évtizede, minden évben, menetrendszerűen megrendezi azon kórusok találkozóját, melyek szintén vendégszereplésre hívják őket. Idén a margittai Gyöngyvetők Népdalkórus, az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla citerazenekar, a szalacsi Örökzöld Asszonykórus és a székelyhídi Férfikórus tudott eleget tenni meghívásnak.

A találkozót a HJT az utóbbi években is megrendezte, annak ellenére, hogy a művelődési házat felújították, ezekben az években a Strand vendéglő adott otthont a rendezvénynek. Az idei találkozót azonban már a felújított, de még hivatalosan át nem adott művelődési házban tartották meg, ezáltal a kórusok voltak az elsők, akik birtokba vehették a kultúra házát, mondhatni, hogy átadás előtti főpróbát tartottak.

Elsőként Szőke Ferenc, a HJT elnöke köszöntötte a kórusokat és a nézőközönséget, majd Pocsaly Zoltán polgármester beszédében vázolta a művelődési ház “kálváriáját”;, melynek négy év után vége lesz, és az októberi városnapokra hivatalosan is át fogják adni.

Cseke Attila szenátor és Szabó Ödön képviselő is köszöntötte a résztvevőket, majd Szőke Ferenc sorra színpadra szólította a kórusokat, röviden bemutatva őket. Mindannyian a tőlük már megszokott magas színvonalon mutatták be műsoraikat. A közönségnek tetszett és természetesen a taps sem maradt el. A fellépők emléklapjait Horváth Sándor HJT-alelnök adta át a kórusvezetőknek.
Mint minden évben, idén is nótás vacsorával zárult a találkozó, ahol a karénekesek együtt énekelték egymás nótáit. Az évek során igazi baráti társasággá kovácsolódtak, nagyon jó hangulat alakult ki. A nótázásból a meghívott vendégek sem vonták ki magukat. Távozáskor, szinte kórusban mondták: „Alig várjuk a következő alkalmat.”;

Képek és szöveg: Szőke Ferenc

Keresés