Jó hangulatú motocross verseny a Transbuldex Ringen

Jó hangulatú motocross verseny a Transbuldex Ringen
2016. May 15.
A szervezők várakozásához képest kisebb számú, de annál lelkesebb mezőny gyűlt össze az országos motocross bajnokság harmadik fordulójára Érmihályfalván, szombaton.
/vlm/Image/Show/84/

Egy év kihagyás után búgtak fel újra a motorok az érmihályfalvi Transbuldex Ringen: a helyi Transbuldex Racing klub ezúttal az országos bajnokság harmadik fordulóját szervezte meg a szakszövetséggel és az önkormányzattal, illetve számos támogatóval a háta mögött. A verseny ezúttal egy napos volt: az elmúlt szombaton kora reggeltől lehetett nevezni, amit délelőtt edzés, majd déltől a futamok követtek. A klubon belül természetesen korábban kezdődtek a teendők, hiszen a pályakijelölés és a stáb megszervezése komoly munkát igényel. A pakolóban Bihar, Szatmár, Máramaros, Hargita, Maros, Bukarest, Brassó, Temes, Arad, Teleorman megyei rendszámú járműveket láthattunk, s bár a 35 fős versenyzői összlétszám elmaradt a szervezők várakozásától, a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, például a legmesszebbről érkezett motoros több mint 700 kilométeres utat vállalt, hogy a Teleorman megyei Alexandriából indulva az érmelléki homokbuckák között körözhessen.

Az előző napokban és éjszakákon esett az eső, ami ideálissá tette a pályát (melyet egyébként is az ország legjobbjai között emlegetnek szakemberek), hiszen nem volt nagy por, ugyanakkor a homok gyorsan elitta a vizet, így sárban sem kellett dagonyázni. A versenyzőknek 20-20 perc állt rendelkezésükre kategóriánként az edzés során, hogy ismerkedjenek a kanyarokkal, ugratókkal, buckákkal, majd a verseny során két-két futamot mentek, melyek korosztálytól függően 15 – 20 perc + 2 kör időtartalmúak voltak. Közben többször eleredt és megállt az eső, ez bizonyára sok nézőt is elriasztott, ám aki maradt, jól szórakozhatott, hiszen egyaránt élményt jelentett nézni a legkisebbeket, akik az iskolában még csak ismerkednek a betűkkel, de már jó barátságban vannak a gázkarral és a “nagy öregeket” is, akik, bár bicegősen járnak a sok nagy verseny emlékeként, de nem tudnak elszakadni a motorszagtól. Miután az utolsó motorost is leintette a kockás zászló és a kronométer megállt, a versenybírók összesítették a balesetmentes verseny időeredményeit, a versenyzőket pedig asztalhoz várták a szervezők, hiszen két nagy üstben készült az étel időközben.

A díjátadáskor Nicoleta Olariu, a Román Motorkerékpáros Szövetség egyik alelnöke, a versenybizottság elnöke (aki szinte már hazajár a Transbuldex Ringre) köszöntötte a résztvevőket, újra megdicsérte a szervezést és egyértelmű helyzetbe hozta a mellette álló Nyakó József polgármestert, akitől támogatást kért ahhoz, hogy kihasználva a határ közelségét, a jövőben egy román és magyar közös bajnoki fordulóval összekötött európai szintű ifjúsági futamot szervezzenek Érmihályfalván. A polgármester természetesen megígérte a támogatást, ugyanakkor gratulált a helyi motorosoknak, akik kitartóan szervezik a versenyeket, bizonyítékául annak, hogy ahol és amire vannak elkötelezett emberek, ott vannak eredmények is. Az okleveleket, kupákat, díjakat és különdíjakat nevezettek, illetve Tempfli Zoltán, a Transbuldex vezetője adták át, utóbbi születésnapja alkalmából is “pezsgőfürdőt” vehetett.

Kategóriák, legjobbak

50 cm³ Jun. II: 1. Cojanu Maya (Steaua Bukarest), 2. Szász Martin (Steaua), 3. Chivu David (Lugos);

50 cm³ Jun. III: 1. Bartha Milán (Steaua), 2. Iovita Márk (Lugos), 3. Suiaga Luca (Zernyest);

65 cm³: 1. Marinescu Cristian (Zernyest), 2. Chiujdea Ioan (CSM Bukarest);

85 cm³: 1. Erőss Koppány (Steaua), 2. Strejut Horia (Zernyest), 3. Szász Olivér (Steaua);

Amatőr MX1: 1. Szilveszter Márton (Brassó), 2. Ardelean Cristian (Brassó);

Amatőr MX2: 1. Boran Alexandru (Logos), 2. Okos Zsolt (Steaua), 3. Giugiuveanu Lucian (Top Cross Bukarest);

MX1: 1. Stoichescu Mihai (Lugos), 2. Cojanu Ionut (Steaua), 3. Rosu Vlad (Lugos);

MX2: 1. Balázs István (Steaua), 2. Filip Andrei (Zernyest);

MX2 Jun.: 1. Gradinaru Alexandru (CSM Bukarest), 2 .Stan Iasmina (CSM Bukarest);

Veterán I.: 1. Fazekas Zoltán (Csíkkozmás), 2. Borghetti Giampiero (Lugos), 3. Iovita Martia (Lugos);

Veterán II.: 1. Nagy Dániel (Steaua), 2. Enceanu Alexandru (Brassó).

(erdon.ro / Rencz Csaba)

Részletesebb eredmények ide kattintva.

Keresés