“Jó tudni, hogy nem a lakosság érdekeit védik”

“Jó tudni, hogy nem a lakosság érdekeit védik”
2019. March 15.
Nyakó József polgármester észrevétele a csütörtöki képviselő-testületi ülés kapcsán.

Bár nem sokat értek el vele de, a helyi EMNP tanácsosai a helyi tanács csütörtöki ülésén nem szavazták meg a város központjában levő tömbházak felújítását finanszírozó pályázat dokumentálásához szükséges döntését. Ha rajtuk múlik ez a projekt megbukik és a megpályázott 3 millió lej egy másik település lakóit gazdagította volna. Még jó, hogy a felelősségteljes többség ezúttal is mérlegelt és a város, valamint a tömbházlakók javára döntött.

Ez a döntés biztosítja a projekt további útját a sikeres megvalósítás felé. Nem szeretnénk, ha könnyelmű, a »csak azért sem« szemlélet érvényesülne a helyi tanács döntései során. Ebben az esetben ugyanis, ha nem sikerül az Uniós finanszírozás elnyerése, a lakóknak kell felújítaniuk saját pénzből saját tulajdonukat és ez sokkal borsosabb ár volna, mint a projektbeli önrész. Arra gondolni sem szabad, hogy mit hozna magával az Uniós források elvesztése, tudniillik, például Váradon az elhanyagolt ingatlanokra a polgármester ötszörös adót vet ki egy tanácsi döntés szerint.

Örülök annak, hogy ezúttal sem a makacssággal társult butaság győzött, és tovább reménykedhetünk abban, hogy a lakosság érdekében hozott döntésünk, mint a többi esetben is, maradéktalanul megvalósul.

Be kell valljam, nem keveset tépelődtem, hogy helyes-e, ha ez a tájékoztatás a mai napon, a magyarok nemzeti ünnepén jelenik meg? Azért döntöttem így, mert ez a jelenség rendszeresen ismétlődik, egyébként ünnepi beszédeinkben is gyakran hivatkozunk azokra a veszélyekre, amelyek ránk, az itt élő emberekre leselkednek nap mint nap, életünk során. Bár most kellett volna utoljára ilyen témával foglalkoznom.

Nyakó József polgármester

Keresés