“Job Shadow Day” – Árnyék-munkanap először Érmihályfalván

“Job Shadow Day” – Árnyék-munkanap először Érmihályfalván
2013. April 11.
Az "Iskola másképp" program keretében a Mezőgazdasági Főgimnázium is bekapcsolódott a "Job Shadow Day" (Árnyék-munkanap) nevű sorozatba: 35 diák keresett fel munkahelyeket.
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József polgármester irodájában is jártak látogatók

Romániában 11 éve szervezik meg ezt az “árnyék-munkanapot”, Érmihályfalván most volt először – tudtuk meg Klán Gabriella tanárnőtől, aki – megfogalmazása szerint – szeretett volna valami újat, valami pluszt adni a program által a diákoknak.
Azt tapasztalta, hogy a gyerekek nincsenek tisztában azzal, mint is jelent egy munkahely, miként kell ott viselkedni, milyen kötelességekkel jár, illetve arról sincs – vagy csak keveseknek – fogalmuk, hogy mihez is kezdjenek magukkal az iskola elvégzése után.
Korábban már tartottak az osztályokban beszélgetést erről a témáról, akkor személyiség teszteket töltöttek ki, önéletrajzokat írtak, megtárgyalták, hogy ki milyen munkahelyen tudná elképzelni magát.
Ezek után került sor a “Job Shadow Day”-re, ami azt jelenti, hogy a vállalkozó szellemű diákok pár órát eltöltöttek azoknál a cégeknél, illetve hivatalokban, ahol fogadták őket.
Konkrétan 35 diák vállalta, hogy eltölt 2 órát úgy, hogy közben betekintést nyer egy-egy munkahelyen zajló eseményekbe.
Utólag kérdőíves formában kiértékelik a tapasztalatokat, ugyanakkor a cégeket is megkérdezik, miként vélekedtek a kezdeményezésről.
Klán Gabriella tanárnő ezúton is köszönetét fejezi ki azoknak, akik partnerek voltak felhívására:
– Mezőgazdasági Főgimnázium
– Polgármesteri Hivatal
– Zelk Zoltán Gimnázium
– Posta
– Keri Andrada PFA
– Brugós Gabriella PFA
– SC Ildor Prest SRL
– SC Ist-Bet Com SRL
– SC Meder Instrument SRL
– SC Saumer Brutaria Casei RL
– SC Ursus Breweries SA
– SC Vasicom SRL
– Savsor Transcom SRL
– Varga Tünde PFA.

Keresés