Jobb lábbal “léptünk” a bajnokságba

Jobb lábbal “léptünk” a bajnokságba
2016. August 22.
Idegenben begyűjtött három ponttal kezdte a bajnokságot az Unirea.
/vlm/Image/Show/84/

Nem lehet mondani, hogy viszontagságoktól menetesen indult volna az első osztályú megyei labdarúgó bajnokság. Megyei szinten is kavargatták (kavargatják) a lapokat, elég, ha csak a visszalépett vagy gyorsan benevezett, eddig nem is volt csapatokra gondolunk. Saját házunk táján a szűkös játékoskeret okozhat izgalmakat, arról nem is beszélve, hogy az utolsó edzések egyikén megsérült Perényi Szilárd, így az utolsó pillanatban kapust igazoltunk Margittáról (ahol a Viitorul visszalépett a pontvadászatból).

Csapatunknak szombat délelőtt Vaskoszikláson volt jelenése. Nem egyszerű manapság a közlekedés az elhúzódó útfelújítás miatt a Belényesi-medencében, s bár buszunk idejekorán – reggel 7-kor – elindult, a 11 órás kezdés előtt alig 20 perccel értek oda a kiszámíthatatlan útlezárások, elterelések miatt… Így nem csoda, hogy az idegeskedés és a nem megfelelő bemelegítés után az első félidő első fele azzal telt, hogy mindenki magához kellett térjen először. Mindennek ellenére már az első játékrészben is jellemzően mi domináltuk a pályán történteket, Tóth, Gego és Crisan révén gólokat is szerezhettünk volna, ám a hazaiak amint egyszer eljutottak a kapunkig, máris vezetéshez jutottak – 1-0.

A második félidőre már határozottabban álltunk ki és 5 perc alatt meg is fordítottuk az eredményt: előbb Roghina szögletét Gego juttatta a hálóba – 1-1, majd ugyancsak Roghina ívelt szabadrúgásból a kapu elé, amit Moisi váltott gólra – 1-2. További helyzeteink is voltak, például Pap nem tudott túljárni a hazaiak kapusának eszén, de mégis nőtt még a különbség: egy kontra végén Gego vissza-passzát Roghina lőtte a kapuba – 1-3. Az utolsó percekben a hazaiak még rohamoztak, de veszélyt már nem jelentettek kapunkra.

Ifj.Fele Sándor edző a következő csapatot szerepeltette: Gábor G. – Horváth (46.p. Sándor), Moisi, Foris, Mandrila, Iova (90.p. Gábor J.), Tóth, Roghina, Crisan, Pap, Gego.

Az ifjúsági csaptok találkozóját a Vaskohsziklási CSO nyerte 2-1-re.

A forduló további eredményei és a tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

A második fordulóban az Unirea a Keményfoki Victoria helyébe lépő Mácsapusztai Unireát fogadja, kivételesen pénteken (a Részek Viadala miatt) 18 órától a Praszler stadionban.

Keresés