Jöjjenek a jegyzőkönyvekért

Jöjjenek a jegyzőkönyvekért
2015. November 18.
Az aszálykárt bejelentő gazdák átvehetik a jegyzőkönyveiket a Városházán. Ezeket az APIA-nál kell leadják, a kártérítés érdekében.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
Ahogyan arról beszámoltunk (részletek itt és itt), a Prefektúra kérésére a Polgármesteri Hivatalok júliusban és augusztusban mérték fel a gazdálkodók bejelentései alapján az aszály okozta károkat.
Érmihályfalván 130-an jeleztek kárt, illetve igényt a kártérítésre.
Az érintettek ezekben a napokban átvehetik a Városházán azt a jegyzőkönyvet, melyben rögzítették a károsodott kultúrákat és a kár mértékét. Ezt a jegyzőkönyvet kell majd vinni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA), ez alapján lehet a kártérítésre számítani.
A leadás határideje hivatalosan december 2. (de ajánlott még e hónap végéig rendezni az ügyeket, tekintettel a közbeeső ünnepnapokra.)
A jegyzőkönyv kiváltásához szükség van a személyi igazolványra, az APIA-tól kapott nyilatkozatra (mely igazolja, hogy terület alapú támogatást kértek az illető területre, mivel csak arra a területre jár aszálykár-kártérítés, melyre támogatást kértek), illetve fizikai személyeknél az őstermelői igazolványra.