Jótékonysági est: példa összetartozásra

Jótékonysági est: példa összetartozásra
2014. February 17.
Mintegy 220 személy vett részt vasárnap este az Érmihályfalván tartott jótékonysági előadáson, amit a felszólalók a közösségi összetartás követendő példájaként értékeltek. (erdon.ro)
/vlm/Image/Show/84/
A jótékonysági esten fellépett csoportok, előadók

Néhány hete szenvedett balesetet Magyarországon az érmihályfalvi Gombási Sándor, kórházi kezelése és a járulékos költségek kimerítettek a fiatalember családjának költségvetését. A helyi Máté Zsolt (tánccsoportok koreográfusa) volt a jótékonysági előadás ötletgazdája, melyhez támogatóan állt hozzá Borbély-Simon Csaba kultúrház-igazgató, illetve az önkormányzat is, így jöhetett létre a tíz előadót vagy előadói csoportot felvonultató est vasárnap. Mintegy 220 fő töltötte meg a nézőteret, akiket Boros Emőke műsorvezető köszöntött, és megkért, hogy adományaikat a bejárat melletti urnába tegyék az utolsó produkció kezdetéig, hogy legyen idő azt megszámolni, és végezetül ismertetni az összegyűlt pénz összegét. Jó példával járt elől a Helyi Tanács RMDSZ-frakciója: Chis Gheorghe tanácsos bejelentette, hogy társaival egy hónapi illetményüket ajánlották fel.
Nagyon fontos, hogy érezzük a közösséget összetartó köteléket akkor is, ha segíteni, óvni kell egymást, mondta beszédében Nyakó Jószef polgármester, majd a nézőtérről 5 főt kért meg, hogy legyenek az adomány összeszámolói. Cseke Attila RMDSZ-es képvislő megköszönte a megjelenteknek, hogy példát mutatnak közösségi összefogásból, úgy értékelve. hogy az egymást segítő tagokból álló közösségnek biztosan van jövője. Ezt követően kezdődött meg az előadás, melyben fellépett a Syluette menettánccsoport, a Veres László Zsolt Városi Kórus, a Show Dance és a Forever Dance moderntánc csoport, a Zenebona hangszeres csoport, a Bartók Béla Citerazenekar, a Nyíló Akác néptánccsoport, a Zdroba Natália – Kovács Balázs táncospár, a GGG Irodalmi Stúdió, és a Móka színjátszó csoport négy tagja. Az adományok összeszámlálásának eredménye: 8766 lej, 12 ezer forint és 20 euró. A család nevében Kapeller Zoltán köszönte meg és vette át a borítékot, tudatva, hogy Gombási Sándor már jobban van, de felépülése még hosszú időt vesz majd igénybe.

(erdon.ro)

Keresés