“Jöttünk összeszedni az önök által szétdobált szemetet…”

“Jöttünk összeszedni az önök által szétdobált szemetet…”
2013. April 27.
Mintegy nyolcvanan - többségében gyerekek és fiatalok - gyűltek össze szombat délelőtt, hogy az önkéntes takarítási akcióban részt vegyenek. A szervezők két részre osztották a csoportot: az egyik a Pásztorgazra, a másik a Bank utca végére ment szemetet szedni.
/vlm/Image/Show/84/
A szemétgyűjtésre induló csapatok a parkban, munkára készen

A vártnál valamivel kevesebben – vagy nem? – gyűltek össze a Föld Napja alkalmából meghirdetett takaritási akcióra szombat délelőtt a városi parkban.

Főleg gyerekek és fiatalok az általános és középiskolából, de képviseltette magát a Városháza, a Zöld Kommandó, az Érmellék 2009 Fotóklub, az önkéntes tűzoltók, az ÉRMISZ, az Aegis Ephebum Egyesület, az Aladin Hero Team is.
A megjelenteket Karsai Attila alpolgármester köszöntötte, majd a többi szervezővel együtt eldöntötték, hogy a létszám legfeljebb két csoport alakítására elég – ezeket a Pásztorgazra, illetve a Bank utca végére, az Iskola utcára irányították.
Iskolabuszok és személyautók végezték a szállítást – a polgármesteri és alpolgármesteri autó is többször fordult – majd a helyszíneken előkerültek az elöljáróság biztosította zsákok, kesztyűk, és kezdődhetett a munka.
Szedni valóból nem volt hiány – a környék lakosai érdeklődve, de a munkába nem bekapcsolódva figyelték a történéseket. Aki megkérdezte, hogy mi is történik, annak volt, aki meg is mondta: jöttünk összeszedni az önök által szétdobált szemetet…
Az út szélen, az erdőben minden elképzelhető lom volt: háztartási hulladék, építkezési törmelék, használt pelenka, kopott autóabroncs, kiszuperált tévé, pillepalack, rossz cipő.
Az összeszedett hulladék elszállításáról egyik helyen egy kukásautó, másikon egy utánfutós traktor gondoskodott.

Keresés