Jövő héten: Nagyvárad Táncegyüttes és MM Pódium

Jövő héten: Nagyvárad Táncegyüttes és MM Pódium
2013. February 1.
Jövő héten szerdán a Nagyvárad Táncegyüttes, pénteken pedig az MM Pódium előadását lehet megtekinteni a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
A Nagyvárad Táncegyüttes táncos történelemórát tart

A Bartók Béla Művelődési Ház két előadásra is várja a közönséget a jövő héten.
Február 6-án, szerdán 14 órakor a a Nagyvárad Táncegyüttes mutatja be “Táncos történelemóra” című műsorát. A produkcióról a következő olvasható a táncegyüttes internetes oldalán:
“A különböző korokban kialakult, és aztán több száz éven keresztül fennmaradt táncokat ismertetjük, megmagyarázzuk a számos változat kialakulásának okait, körülményeit. A tánczene irányából is kívánunk közelíteni a táncokhoz, bemutatván, hogy az egyes újabb táncdivatok gyakran újabb zenei divatok hatására keletkeztek, és ezek az új divatok gyakran nem kipusztították, hanem beolvasztották, s további évszázadokra megőrizték az ősi zenei anyagokat is. Megismertetjük továbbá az érdeklődőkkel a népi hangszereket, s az egyes tájegységekre jellemző hangszeregyüttesek összeállítását is.”
A belépő ára 5 lej.
Február 8-án, pénteken 18 órától az MM Pódium adja elő “Lári Fári… avagy a magyar operett királyai című produkcióját. Erre Meleg Attila, a társulat vezetője így invitálja a publikumot:
“Ebben a nehéz gazdasági helyzetben tudjuk milyen nehéz önfeledten szórakozni, teljesen kikapcsolódni. Tudjuk, hogy jövedelme egy részét szellemi táplálékra adta. Szeretnénk meghálálni ezt az áldozatot azzal, hogy“Lári fári…avagy a magyar operett királyai”; című előadásunk valóban kikapcsolódást jelentsen.

Legyen vendégünk, nézőnk, társunk, a művészetpártoló mecénások társaságának tagja!
Jó szórakozást és kikapcsolódást kívánok.”
A belépőjegy ára diákoknak 10 lej, felnőtteknek 15 lej.

Keresés