Jövőre bővítik a nyári játszóházat

Jövőre bővítik a nyári játszóházat
2013. September 5.
Van igény a gyerekek nyári programjának megszervezésére Érmihályfalván is, ezért jövőre a mostani módszer bővítését tervezik, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
Nagyobb igény mutatkozik a nyári játszóházra

Július és augusztus hónapokban idén negyedik alkalommal szervezték meg a nyári játszóházat (ahogyan azt oldalunkon is hirdettük). A 4 – 8 év közötti, 20-22 fős gyereksereggel mindannyiszor Borbély-Simon Andrea könyvtáros, néptáncoktató foglalkozott, idén segítségére volt lány, Csenge, és a városháza pár alkalmazottja is alkalmanként. Naponta 8 és 13 óra között természetesen a játék volt a fő program, ami mellett kézműveskedés, néptánctanulás, népdaléneklés szerepelt az elfoglaltságok között. Az egyetlen gondot az jelentette minden évben, hogy sokkal nagyobb lett volna az igény, mint ahány gyereket a Futrinka Játszóházban fogadni tudtak.
Ennek figyelembevételével döntötték a bővítésről, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. Az idei nyári játszóház költsége mintegy 400 lej volt, és a szülők visszajelzései alapján a következő nyártól már nagyobb létszámban fogják fogadni a vakációzó gyerekeket, de nem csak a létszám lesz nagyobb, hanem a délelőttit délutáni elfoglaltsággal egészítik ki, amolyan napközis rendszerben, az étkezést is beleérte, tette hozzá az elöljáró. Az elképzelés szerint helyszínként az általános iskola egyik épülete fog szolgálni, ahol adottak a körülmények, ám minden továbbiról a városháza gondoskodik majd, és a célra pénzt is különítenek el a jövő évi költségvetésből.

(BN)