Jubileumi Randevú után

Jubileumi Randevú után
2020. August 24.
Virágkocsik a Szécheny téren!
/vlm/Image/Show/84/


Három napon át randevúzott a múlt és a jelen Érmihályfalván, városunk fennállásának 750. évfordulóján.

Annak ellenére, hogy az eredeti műsort járványügyi okok miatt, eléggé „lecsinosítottuk”;, egy tartalmas, élménydús ünnepséggel köszöntöttük városunkat, mi mihályfalviak, és velünk együtt barátaink.

Egy rendkívül viszontagságos szervezés után a megye vezetőinek, a rendőrségnek, a csendőrségnek, valamint a közegészségügyi hatóság páratlan együttműködésének köszönhetően, Debrecenből, méltó helyükre, a Széchenyi térre, érkeztek a koronázási ékszereket és a koronát, valamint a Szent László királyunkat ábrázoló kompozíciók mellett, egy szakoktatást népszerűsítő virágkocsi is.

Nem számoltuk, hányan voltunk, csak arra figyeltünk, hogy egyszerre ötszáznál többen ne tartózkodjunk a rendezvény helyszínén, de örömmel láttunk, hogy, a mai viszonyok ellenére is, több ezren ünnepeltek velünk. Aki ott volt ünnepségünk rendezvényein, az gazdagabb lett egy élménnyel és azzal az érzéssel, hogy mihályfalvinak lenni büszkeség és nem csapás.

Aki nem volt ott, bármilyen okból, az bánhatja és talán adósa is maradt városának, annak a helynek, amelynek gyökereit, szüleit, gyermekkorát, esetleg párját, vagy azt a sok-sok emléket köszönheti, amit átélt, mihályfalviként, élete során.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden szervezőnek, támogatónak és résztvevőnek is. Így együtt tudunk a hétkönapokban is „tenni szép dolgokat”;. Külön köszönöm Szabó József megyemenedzser úrnak az áldozatos, kirartó munkát, de elismeréssel kell szólnom a segítőkész rendőrökről és csendőrökről is. Külön dícséret illeti a helyi rendőrség parancsnokát, Dat Cosmina asszonyt.

A nemzeti összetartozás évének legszebb ajándékát, a virágkocsikat, viszont Dr. Papp László úrnak, Debrecen polgármesterének és Pajna Zoltán úrnak, Hajdú-Bihar megye elnökének köszönhetjük.

Azt, hogy szombaton és vasárnap, az Érmelléken nagyszerű érzés volt magyarnak lenni, az az RMDSZ teljes csapatának, polgármestereinek, Cseke Attila, Szabó Ödön és Pásztor Sándor uraknak elévülhetetlen érdeme.

Végül még egy adat: a díszlövéseket a Bántó Norbi tanár úr által képviselt, Bihar megye turizmusát népszerűsítő intézménytől kaptuk ajándékba.

Ez az ünnep egy lehetőség volt minden mihályfalvi számára, hisz ezt a tömény élményt talán majd 50 év múlva, vagy soha többé nem élhetjük át.


Elismeréssel, Nyakó József – polgármester

Keresés