Júniusi tanácsülés négy napirendi ponttal

Júniusi tanácsülés négy napirendi ponttal
2013. June 28.
Alig egy órát tartott a Helyi Tanács június havi rendes ülése pénteken délelőtt, melynek négy napirendi pontja volt.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken tartották a képviselő-testület júniusi ülését

Az első napirendi pont a költségvetés módosítása volt, ennek részleteit Chis Gheorghe tanácsos, a szakbizottság elnöke terjesztette elő. A leglényegesebb tétel, hogy megérkezett az elöljáróság bankszámlájára a pénz a Terményátvevő Központ területének eladásából. Az összeget iskolaépületek javítására, korszerűsítésére, útjavításra, illetve a csatornahálózat építésére fordítják. Elhangzott, hogy a Fejlesztési Minisztériummal aláírtak egy szerződést, melynek értelmében 60 ezer lej érkezik majd a víz-, 200 ezer lej a csatornahálózat további munkálataira. Az előterjesztéssel kapcsolatban nem hangzottak el kérdések, a tanácsosok 13 igen (RMDSZ-frakció) és 2 nem (EMNP-frakció, 2 tanácsos nem volt jelen) szavazati aránnyal elfogadták azt.
Második napirendként egy telekeladásról döntöttek: az egykori Állami Gazdaság (Gostat) területén egy vállalkozás bővítését segítették ezzel. A javaslatot egyhangúan fogadták el.
A harmadik és negyedik napirendi pont némileg egybefonódott. Előbb megszavazták a részleges városrendezési tervet (PUZ), mely ideglenesen helyettesíti az általános városrendezési tervet (PUG) annak elkészültéig. Erre azért volt szükség, hogy a PUG elkészültéig is lehessen például építkezési, vagy éppen bontási engedélyeket kiadni. Ehhez kapcsolódott, hogy az említett tervbe foglalják bele egy mezőgazdasági gépek és felszerelések forgalmazásával foglalkozó cég telephelyét (mely az Érkörtvélyes felé haladó országút mellett lesz). Utóbbi előterjesztéseket is egyhangúan szavazták meg a tanácsosok.

Keresés