Kabos Endre* sport diákolimpia, Érmihályfalván

Kabos Endre* sport diákolimpia, Érmihályfalván
2017. May 26.
Első ízben szervezik meg a Kabos Endre sport diákolimpiát a Bihar megyei magyar tannyelvű V.-XII. osztályos diákok számára, Érmihályfalván. Alább a program, de az is kiderül, ki volt Kabos Endre.
/vlm/Image/Show/84/
A rendezvény logója
A megyei tanfelügyelőség, az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium, a Zelk Zoltán Általános Iskola, és a város önkormányzat, valamint a megyei RMDSZ összefogásával első ízben szervezik meg a Kabos Endre sport diákolimpiát a Bihar megyei magyar tannyelvű V.-XII. osztályos diákok számára. A rendezvény célja a diákokat aktív testmozgásra ösztönözni, a versenykiírásban szereplő sportágakat népszerűsíteni, a tehetséggondozás, az utánpótlás nevelése.
A rendezvény hétfőn, május 29-én kezdődik és június 8-ig tart, helyszíne az általános iskola sportlétesítménye. Az iskolák visszajelzéseinek alapján hozzávetőleg 950 diák jelentkezett a megmérettetésre Nagyváradról és a megye szinte teljes területéről.
A program, május 29, hétfő – középiskolások egyéni számai: 100 m, távolugrás, terepfutás, triatlon, asztalitenisz, erőpróba; gimnáziumi csapat versenyszámok: VII.-VIII. osztályosoknak foci, kézilabda.
Május 30, kedd, gimnáziumi csapat versenyszámok: foci V.-VI. osztályosok (F), kézilabda (N).
Június 8, csütörtök, gimnáziumi egyéni versenyszámok: 100 m, távolugrás, terepfutás, triatlon, asztalitenisz, erőpróba, középiskolás kézilabda N/F.
*Kabos Endre, háromszoros olimpiai bajnok magyar vívó volt, aki 1906. november 5-én született Nagyváradon. Kardvívásban és párbajtőrvívásban egyaránt versenyzett, de nemzetközi szintű eredményeit kardvívásban érte el.1932-ben Los Angelesben, majd 1936-ban Berlinben a magyar csapat tagjaként olimpiai bajnoki címet nyert. Az egyéni versenyen 1932-ben bronzérmes, 1936-ban olimpiai bajnok lett. Hat Európa-bajnoki címe közül kettőt egyéni versenyen nyert.

Keresés