“Kalákás” járda a Kölcsey utcában

“Kalákás” járda a Kölcsey utcában
2014. October 19.
A Kölcsey Ferenc utcában épült járda szombaton, egy újabb Tulipán Kaláka során. A járdát az önkormányzat önteti tovább.
/vlm/Image/Show/84/
A Kölcsey Ferenc utcában készült járda

Összességében mintegy húszan vettek részt a szombaton tartott Tulipán Kalákán, melyen a Kölcsey Ferenc utcában épült járda. Régi lakossági kérés, hogy a piac irányából a református ravatalozóhoz vezető járdát javítsák meg, hiszen az a szakasz a forgalmasak közzé tartozik. A kaláka keretében megkezdődött a kivitelezés, az önkéntesek az önkormányzat által biztosított alapanyagokat használva dolgoztak szombaton nagyjából 10 és 15 óra között. A kalákázókat felkereste a Tulipán Kaláka Egyesület elnöke, Borsi Lóránd, aki kalákás pólókat, emléklapokat hozott Nagyváradról, illetve egy kiadványt, melyben az elmúlt időszakban megyeszerte megtartott kalákákról készült fotókat, tudósításokat gyűjtötték össze annak kiadói.
A most elkészült mintegy 25 méternyi járdát az önkormányzat építteti tovább, vagyis folytatni fogják egészen a piacig, tudtuk meg a helyszínen Karsai Attila alpolgármestertől.
Legalsó, vasárnap délelőtt készült fotónkon már az is látszik, hogy a friss járdába valaki(k) annak elkészülte után belegyalogolt(ak), nyomai(ka)t azonban még idejekorán kijavították.

Keresés