Kampánynyitó és táncjáték a sportteremben

Kampánynyitó és táncjáték a sportteremben
2012. November 8.
Szerda este mutatta be a Nagyvárad Táncegyüttes Fekete Sáfrán című táncjátékát a sportteremben, mely az RMDSZ kampánynyitója is volt egyben.
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József jobbján Bíró Rozália, balján Cseke Attila

A sportterem küzdőterének egyik oldalán építettek fel a színpadot, melyről elsőként Nyakó József polgármester, RMDSZ-elnök köszöntötte a helyiekből, illetve a környező településekről érkezettekből állt közönséget. Beszédében mintegy üzent mindazoknak, akik távol maradtak a rendezvényről, de szeretnék a város fejlődősét: arra a programra szavazzanak egy hónap múlva, mely életképes, és azokra a jelöltekre, akik bizonyították, hogy – bár szívesebben mennének az Országgyűlésbe -, de az adott – romániai, bukaresti – közegben kell politizálni érdekeinkért, és ezt meg is tudják tenni, és nem ábrándkergető, elméleti emberek. Például Bíró Rozália, aki Nagyvárad alpolgármestereként szerzett önkormányzat-vezetői tapasztalataival nem csak szenátorként tudna helytállni, de a székelyek dominálta RMDSZ-frakcióban is a partiumi, érmelléki érdekekért.
Például Cseke Attila képviselőjelölt, aki, amikor lehetősége volt rá – miniszterként – egymagában több támogatást szerzett a városnak, mint annak egy teljes évi költségvetése.
Nevezettek is mikrofonhoz léptek. Bíró Rozália arról szólt, mennyire fontos az önkormányzatoknak, hogy megyei, országos és kormányzati szinten legyen kihez fordulniuk gondjaikkal. Cseke Attila hangsúlyozta a törvényhozásbeli erős jelenlét fontosságát bizonyos döntések meghozatalában, esetenként megakadályozásában.
A beszédek után adta elő a Nagyvárad Táncegyüttes a Fekete Sáfrán című táncjátékát, amit vastapssal jutalmazott a publikum.

Keresés