Karácsony a Zelk Zoltán Általános Iskolában

Karácsony a Zelk Zoltán Általános Iskolában
2017. December 23.
A szeretet ünnepének jegyében zajlott az Iskola másképp hét szinte összes programja az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában. A sűrű programot Boros Emőke tanárnő foglalta össze.
/vlm/Image/Show/84/
(További fotók elérhetősége a szövegben)

Hétfőn mutatkozott be az iskola színjátszó csoportja, a MIFI-PÓDIUM, egy színdarabbal kedveskedvén társaiknak, kedden pedig kézműves foglalkozások zajlottak minden osztályban, melynek során a diákok és osztályfőnökeik karácsonyi dekorációkat készítettek.

Szerdán megkezdődött a karácsonyi vásár, mely újdonságnak számít iskolánkban, hiszen ez volt az első, így mindenki nagy izgalommal készült rá. A vásár a Diáktanács szervezésében zajlott. Minden osztály karácsonyi dekorációkat, süteményeket árult, melyeket előző nap készítettek közösen. Nagyon gazdag volt a választék, a gyerekek kreativitása ismét határtalannak bizonyult. A szebbnél szebb díszek, a vidám nyüzsgés, a karácsonyi dalok, valamint a diáktanácsosok által árult meleg tea és szendvics közénk varázsolta a nagyobb vásárok hangulatát. (Fotók ide kattintva.) Mindeközben egy háromtagú zsűri járta körbe az osztályokat, hogy megállapítsa, melyik a legszebben feldíszített karácsonyváró osztályterem. Ezt a versenyt is a Diáktanács szervezte, a gyerekeknek három hetük volt arra, hogy minél ünnepibb hangulatba öltöztessék osztályukat. Ez a kezdeményezés is elérte a célját, hiszen heteken keresztül igazán otthonos, hangulatos termekben zajlott így a tanítás. A zsűri teljesen független tagokból állt : Magda Erzsébet és Bobes Erzsébet nyugdíjas tanítónők és Karsai Attila alpolgármester úr vállalták az ítészek szerepét. Döntésük eredményeképpen I. helyen a VII. C osztály végzett (osztályfőnök Boros Emőke Blanka), II. lett a VI. D osztály (osztályfőnök Kacsó-Létai Margit), a III. helyet pedig az V. B (osztályfőnök Nagy Éva) és az V. C (osztályfőnök Darabont Alíz) szerezték meg. A gyerekek közös döntés alapján a vásáron összegyűlt pénzt jótékonysági célra ajánlották fel.

A jótékonyság ezzel még nem fejeződött be, hiszen délután került sor azoknak az ajándékoknak az átadására, melyeket heteken keresztül gyűjtöttek rászoruló társaiknak.

Csütörtökön rendezték meg a már hagyománynak számító karácsonyi műsort (képek ITT). A Bartók Béla Művelődési Házban összegyűlt diákokat, tanárokat és szülőket Csengeri Csongor igazgató úr és Körmendi Gyula aligazgató úr köszöntötte, majd a főszervező, Darabont Alíz zenetanárnő ismertette a műsor forgatókönyvét. Az ünnepséget a Csilinka gyermekkórus nyitotta alkalomhoz illő dalokkal, majd az iskola néhány osztálya mutatott be ünnepi összeállítást magyar, román, angol és német nyelven, ugyanakkor bemutatkoztak társaik előtt a citerás diákok, a Kicsi furulyások és a Vox Angeli római-katolikus gyermekkórus is. Az ünnepség során került sor a már említett Legszebb karácsonyváró osztály díj átadására, valamint egy olyan mozzanatra, mely valóban kifejezi a karácsony lényegét. A karácsonyi vásár teljes bevételét a gyerekek egy beteg iskolatársuknak ajánlották fel, a negyedikes Somogyi Patriknak, kire műtétek sora vár még és kezeltetése sajnos sokszor meghaladja őt egyedül nevelő édesanyja lehetőségeit. A gyerekek tisztaszívűségének köszönhetően így a csütörtöki ünnepségen az édesanya, Kerepesi Julianna, 1000 lejt vehetett át az igazgató úrtól, mely mind a kézzel készített, 50 banis és 1 lejes apróságokból gyűlt össze. Az édesanya könnyes szemei és a gyerekek vastapsa mindenki számára világossá tette, hogy a karácsony valóban semmi másról nem szól, csak a szeretetről. A műsort egy közös éneklés zárta, majd minden pedagógus kapott az iskola hobby körétől egy – egy díszt. Lélekben feltöltődve ünnepelt diák és pedagógus, gyermek és felnőtt, még közelebb kerülvén az ünnep hangulatához.

Boros Emőke tanárnő

Keresés