Karácsonyi ajándékkoncert a görög katolikus templomban

Karácsonyi ajándékkoncert a görög katolikus templomban
2012. December 23.
A Nagyváradi Szent Miklós Görög Katolikus Katedrális kórusa koncertezett szombaton este a helyi görög katolikus templomban, az ünnep hangulatával ajándékozva meg a hallgatóságot.
/vlm/Image/Show/84/
Karácsonyi koncert volt a görög katolikus templomban

Szombat este a Nagyváradi Szent Miklós Görög Katolikus Katedrális kórusa vendégeskedett a helyi görög katolikus templomban.
Az ünnepségen jelenlévőket Zima Zorel lelkész köszöntötte – közöttük sok más vallású érdeklődőt, továbbá Nyakó József polgármestert és feleségét, Karsai Attila alpolgármestert és feleségét, Todor Maria jegyzőnőt és férjét.
Köszönthette továbbá a kórust elkísérő Eduard Fischert is, a görög katolikus szeminárium rektorhelyettesét is, akit megkért, hogy szentelje fel a templom ikonosztázának legújabb két darabját – egy támogató adakozásának köszönhetően gazdagodott a templom két, angyalokat ábrázoló darabbal. A vendég, illetve a házigazda lelkész imáikban megemlékeztek – december 22. lévén – a 23 évvel korábbi események áldozatairól is.
Mindezt követően vonult be a templomba a 17 tagú Örömhír kórus, melynek tagjai korábban a parókián “előmelegítették” hangszálaikat. “Óh, milyen csodálatos hír” című műsorukban karácsonyi énekek (kolindák) szerepeltek, melyeket élményt nyújtó művészi tudással adtak elő. Az előadók zene iránti alázatára jellemző volt a kórustagok által csak “Il Maestro”-nak nevezett dr.Radu Mureşan karnagy dirigálása, aki nem csak kezeivel, de mimikájával, testtartásával is irányított, átérezte a zene minden rezdülését. Ahogyan Zima Zorel fogalmazott: megajándékozták dalaik lelkeinket az ünnep hangulatával.

Keresés