Karácsonyi ajándékok Németországból

Karácsonyi ajándékok Németországból
2018. January 5.
A németországi Alb-Donau Rumanienhilfe e. V. Alapítvány képviselői adtak át karácsonyi ajándékokat az ünnep után pár nappal érmihályfalvi kisiskolásoknak, óvodásoknak. Pontosan 301 ajándékcsomag talált gazdára.
/vlm/Image/Show/84/

Még egy év végi, karácsony alkalmából megtartott ajándékozásra népesült be három egymást követő időpontban az érmihályfalvi kultúrház december 29-én, pénteken délben: a németországi Alb-Donau Rumanienhilfe e. V. Alapítvány képviselői osztottak ki a pedagógusok közreműködésével csomagokat kisiskolásoknak, óvodásoknak. A Baden-Würtemberg tartománybeli Reutlingen városból érkezett Günther Wiedmann (az alapítvány létrehozója) és élettársa, Godza Joli (maga kérte, hogy becézve szólítsák), aki a megyénkbeli Bályokról származott el a távolba, kérdésünkre elmondták: a magánvállalkozó alapítványvezető 1999-ben hívta életre a szervezetet, mellyel korábban Magyarországon is jótékonykodott – ezzel már felhagyott, de a romániai tevékenységet azóta is folytatja. Érmihályfalvára családi kapocs révén kerültek, amellett, hogy számos alkalommal átutaznak a határmenti kisvároson, amikor más helyiségekbe igyekeztek. Nem csak karácsonykor vannak karitatív akcióik, ám ezúttal ez adott alkalmat, hogy “a sorra került” érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai legyenek az öröm részesei.

Összesen 301 csomagot hoztak, ezek a cipősdoboz-akcióra hasonlító kezdeményezés során gyűltek össze a németországi városban, olyan családoktól, akik beszálltak a 3 – 12 éves gyerekek megajándékozásába játékok, írószerek, ruhaneműk, édességek, tisztálkodási szerek felajánlásával. A dobozokra rá is volt írva, hogy tartalmát milyen korú gyerekeknek szánják. Günther Wiedmann és Godza Joli kérte: említsük meg köszönetüket a magyar-román átkelőnél szolgálatot teljesítő határőröknek, akik már ismerik őket. Varga Róberttől, az iskola egyik aligazgatójától megtudtuk: az adományozók kérése volt, hogy a csomagokból kapjanak a step by step osztályok, az ezen felülieket pedig az iskola vezetőinek döntése alapján a Dihenesi és a Bank utcai iskolaépületekbe járó kisiskolások és óvodások kapják, mert szerintük ők azok, akiknek inkább szükségük volt rá – így jött ki az éppen 301-es csomagszám. A különböző iskolaépületekbe járó gyerekeket, illetve szüleiket egy-egy óra eltéréssel különböző időpontra hívták a kultúrházba, elkerülendő a tumultust. A meglepetést Csengeri Csongor igazgató köszönte meg az adományozóknak, a gyerekek egy része pedig karácsonyi műsort adott elő. Akik nem vehették át személyesen ajándékaikat, azokét az óvónők/tanítónők vitték el, hogy majd az osztályokban adják át nekik később.

(Bihari Napló)

Keresés