Karácsonyváró ünnep mosolygós gyermekekkel Érmihályfalva főterén

Karácsonyváró ünnep mosolygós gyermekekkel Érmihályfalva főterén
2018. December 19.
Karácsony közeledtével az érmihályfalvi RMDSZ-Nőszervezet rendhagyó programot szervezett a város központjában.
/vlm/Image/Show/84/
Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is közel 800 ajándékcsomagot készítettünk a bölcsődés, óvodás és kisiskolás gyermekek számára, magyar és román tagozatosoknak egyaránt. A csomagok mellé minden csoport és osztályközösség egy-egy fenyőfát is kapott ajándékba, amit a főtéren együtt díszíthettek föl.
A délutáni órákban gyülekeztek a gyerekek, pedagógusok és szülők, hogy együtt várják a jóságos, öreg Télapót. A nőszervezet tagjai ekkorra már az előzőleg fölállított sátorban kalácsot és forró teát kínáltak mindenkinek. Közben a gyerekek elkezdték fölrakni a fenyőkre az általuk elkészített díszeket. Sorra kerültek föl az angyalkák, csillagok, hópelyhek, hóemberek. Amíg a gyerekekdíszítettek, az “angyalkák” kosarukból szaloncukrot osztogattak a tömegben. Nemsokára csodás színekben pompáztak a karácsonyfák. Ekkor került sor a tér díszfényeinek fölkapcsolására s hamarosan a Télapó is megérkezett kivilágított hintóján, a gyermekek nagy örömére. Teli puttonyából sorra varázsolta elő az ajándékokat. Az ünnepi hangulatot még színesebbé tették a kisiskolás gyermekek karácsonyi versei, énekei és betlehemes játékai. A műsorvezető Szabó János sorra szólította a tanítónéniket, hogy segítsenek a Télapónak kiosztani az ajándékokat.
Nagyon kellemes hangulatban telt el a délután, aki ott volt, mindenki jól érezte magát.
Köszönjük a város és az Érmihályfalváért Egyesület támogatását és nem utolsó sorban a lelkes segítők munkáját. Reméljük, jövőre újra találkozhatunk, hogy ismét vidám délutánt szerezhessünk a gyermekeknek.
Áldott, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Gábor Éva, a nőszervezet alelnöke