Kártérités igénylése: Október 15. a határidő

Kártérités igénylése: Október 15. a határidő
2012. September 18.
Október 15-ig lehet leadni a kérvényeket az aszály okozta károk után járó kártéritésre. A Polgármesteri Hivatalban kérhető a szükséges űrlap, és további információ is.
/vlm/Image/Show/84/
Sok kárt okozott a szárazság

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Prefektúra kezdeményezésére a gazdák bejelenthették, mennyire becsülik azt a kárt, amit a szokatlan szárazság okozott a termőterületeiken. Az akció célja az volt, hogy Bihar megyét nyilvánitsák aszály sújtotta területté.
Az akció nyomán már konkrét kártéritési igény megfogalmazására is lehetőség van a 2012.09.01/897-es kormányrendelet alapján, tudtuk meg a Polgármesteri Hivatalban.
Nichita Anikó, aki a mezőgazdasági nyilvántartással foglalkozik, elmondta, hogy a hivatal földszintjén, az 1. számú ablaknál kérhetőek azok az űrlapok, melyek szükségesek a dokumentáció összeállitásához. Akinek az APIA-nál (Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség) van kérvénye terület alapú támogatásra, annak a nevezett hivataltól be is szerzik a területre vonatkozó igazolást, akinek ez nincs, az a mezőgazdasági nyilvántartóból kell megszerezze azt. Ezen felül egy személyi igazolványra van még szükség.
Fontos tudni, hogy kártéritést csak 1 és 10 hektár közötti területekre adnak, akinek 10 hektáron felül van (ide tartoznak a társulások is) csak a bejelentett első 10 hektárra kaphatnak.
A Polgármesteri Hivatalban tehát segitenek a szükséges dokumentumok összegyűjtésében, melyeket október 15-ig kell beadni a Mezőgazdasági Igazgatóság nagyváradi székhelyén.
További információ kérhető a Polgármesteri Hivatal földszintjén, az emlitett 1. számú ablaknál.

Keresés