Kátyúznak és érkezik a villanyvezeték is

Kátyúznak és érkezik a villanyvezeték is
2015. November 6.
A főtér és az állomás, illetve az Arovit között kátyúznak, ugyanakkor (ettől függetlenül) érkezik a nagyfeszültségű villanyvezeték is.
/vlm/Image/Show/84/

Aki csütörtökön a főtér és az állomás, illetve az Arovit között autózott, az tapasztalhatta, hogy az úttesten lévő gödröket “kimarták”, ami annak a jele, hogy az utászok kátyúzásra készülnek.

Pénteken délelőtt meg is kezdték a munkát, és mint Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk, nem csak az említett szakaszon dogoznak, de a Széchenyi téren aszfaltréteg fog kerülni az úgynevezett kínai üzlet és a CBA közötti járdára (egy szintbe hozzák ezt a szakaszt az ezen a részen található szórakozóhely előtt már leaszfaltozottal).

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy zajlanak annak a nagyfeszültségű (20 KV) villanykábelnek a telepítési munkálatai is, melytől a bosszantó áramkimaradások megszűntét lehet remélni. Annak idején beszámoltunk róla, hogy a képviselő-testület megszavazott használatra a szolgáltatónak egy kisebb területet az egykori dohánygyár kerítése előtt, ott lesz a csatlakoztató-elosztó állomás (a szolgáltató jelölte meg a helyszínt, mint számára a legideálisabbat). Ám ahhoz, hogy oda eljusson a kábel (ami Érsemjénből érkezik és Érkörtvélyesre halad tovább), 14 utcán kell munkálatokat végezni: Kazinczy Ferenc, Munkácsi Mihály, Kálvin János, Avram Iancu, Dankó Pista, Köztársaság, Gyár, Gheorghe Cosbuc, Árpád, Szent-Györgyi Albert, Nicolae Balcescu, Arany János, Iosif Vulcan, Forradalom.

Az önkormányzat és a kivitelező ezúton is a felsorolt utcákon lakók elnézését kéri az esetleges kellemetlenségekért, amit talán enyhít az adat, ami a munkálathoz kapcsolódó tanulmányban áll: eddig évi átlagban 66 órányi áramszünet volt a városban, a most zajló munka után ez állítólag nem lesz több 2 óránál.

Keresés