Kedvező kormánydöntés

Kedvező kormánydöntés
2014. October 21.
Keddi ülésén a kormány megszavazta Érmihályfalvának azt az összeget, amellyel a májusban kiderült "örökölt" adósságot lehet törleszteni.
/vlm/Image/Show/84/
Adósságtörlesztésre érkezik pénz (Illusztráció)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, május 7-én derült ki, hogy egy cégtől felszólítás érkezett a Városházára egy 2010-ből származó olyan adósság kifizetésére, melynek sem írott, sem szóbeli nyoma nem volt korábban. Az 1,063 millió lejes adósság a “tudatlanság” idején 1,968 millióra dagadt, sőt, az adósságrendezés módozatainak tárgyalása közben napi 1152 lejjel tovább nőtt, összességében 2,3 millióra hízva. Az önkormányzat nekilátott az általa a tények ismeretében nem vitatott adósság törlesztésének, letornázva belőle saját forrásaiból 1,152 milliót, ugyanakkor kérve a kormánysegítséget.
A kedden tartott kormányülésen az illetékesek megszavazták a megmaradt 1,148 milliót, amit a fennmaradt adósság törlesztésére lehet fordítani. Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: “Az önkormányzat ezzel végére járt egy olyan korszaknak, amit mindannyian el szeretnénk már felejteni. Ez az összeg hozzávetőleg egy 1 kilométeres utca teljes felújítására (aszfalt, kapubejáró, vízelvezető árok, járda) volna elég, ha nem tartozás kifizetésére kellene fordítani. Az, hogy a nem kevés összeget megszavazta számunkra a kormány, a sokat ostorozott kormánytagság hozadéka, és külön köszönet illeti Cseke Attila képviselőt, aki folyamatosan – ahogyan mondani szokták – melegen tartotta a témát Bukarestben.”

Keresés