Kemény dió volt…

Kemény dió volt…
2018. November 26.
A félidőben még az ellenfél vezetett.
/vlm/Image/Show/84/
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában újabb érmelléki rangadóra került sor a Praszler stadionban: az Unirea a Bihardiószegi SK-t fogadta szombaton délben. Ennek megfelelően, mondhatnánk: hagyományosan végig feszült volt a hangulat a pályán, a kispadokon és a szurkolók között egyaránt. A vendégek nagyon bekezdtek, látszott, hogy győzelmi szándékkal érkeztek, alig engedtek ki bennünket a térfelünkről. Ráadásul a vezetést is megszerezték a 18. percben: addig-addig “dekáztak” a tizenhatosunknál a mieink asszisztálása mellett, míg sikerült a kapu elé ívelni, a jól sikerült fejes pedig a jobb alsóban kötött ki, Kis hiába nyújtózkodott – 0 -1. A mieink érthetetlen okból kétségbeesettnek tűnően védekeztek és rúgták el a labdát, amerre álltak, ha ritkán mégis helyzetbe kerültünk, addig totojáztunk, míg az is oda lett. Úgy telt el a félidő, hogy nem is rúgtunk kapura, anélkül pedig meglehetősen nehéz gólt szerezni…
A szünetben történt az öltözőnkben, ami történt, de a második félidő egészen másként kezdődött: a mieink szorították kapujuk elé a diószegieket. Az azonban nem változott, hogy továbbra is nagy volt a feszültség, amit csak növelt, hogy a 69. percben egyenlítettünk, esélyt nyitva a győzelemre: Gego az üres kapuba nem tudott betalálni, ám javított, amikor a hozzá visszakerülő labdát Foris elé passzolta, aki már nem hibázott – 1-1. Közben a vendégek egy vitatható szituáció után tizenegyeset reklamáltak, ám a bíró sípja néma maradt… A 76. percben már mi vezettünk: egy szöglet utáni kavarodást követően a labda Crisan elé került, aki még igazított egyet rajta, majd olyan 18 – 20 méterről a kapuba bombázott, a vendégek kapusának mozdulni sem volt ideje – 2-1. A keménykedés kitartott a végéig, amikor a játékvezető 4 perces hosszabbítást mutatott, ami alatt még egyszer sikerült a labdát a diószegiek hálójába juttatni: Gego ugratta ki Solymosánt, ám utóbbi egy hajszálnyival hamarabb “rajtolt”, mint kellett volna, gólját les miatt nem adták meg, maradt a 2-1.
Az Unirea összeállítása: Kis – Hossu, Lazăr, Jude, Crişan, Lakatos, Tankó, L. Jurcă (43. p. Foris), Solymosán, Széles (86. p. Fele Sz.), Gego.
A további eredmények és a táblázat ide kattintva tekinthető meg.
Az ifjúsági csapat (edző Csűri Sándor) 3-2-re nyert.
A következő, az utolsó őszi fordulóban az Unirea a Madarászi SK vendége lesz.
A junior E csapat (edző ifj. Fele Sándor) az elmúlt héten hazai pályán a Nagyváradi Inter csapatát győzte le 4-1-re.
A junior C csapat (edző Szabó Zoltán) Telegden játszott 3-3-as döntetlent.
A junior D csapat (edző Szabó Zoltán) a Nagyváradi Sportiskola gárdáját fogadta és 2-0-ra kikapott.