Képzőművészeti versenyt nyertek a kisdiákok

Képzőművészeti versenyt nyertek a kisdiákok
2015. June 23.
A bukaresti Ady Endre Líceum által kisdiákoknak meghirdetett kreatív képzőművészeti versenyt érmihályfalvi gyerekek nyertek meg. A szervezők és a versenyzők elektronikus postán tartották a kapcsolatot.
/vlm/Image/Show/84/
Néhány az elkészült alkotások közül

A bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum októberben hirdetett úgynevezett kreatív képzőművészeti versenyt általános és speciális iskolák I.-IV. osztályos kisdiákjainak Art 4 Kids címmel, a gyerekek kreativitásának, improvizációs készségének, leleményességének, kézügyességének fejlesztése céljával. A verseny úgy zajlott, hogy megadott témákra a kisdiákok a tanító(k) vezetésével dísztárgyakat készítettek és ezek fotóit az elkészítés módjának leírásával és a felhasznált anyagok listájával együtt minden hónap 25-ig elektronikus postán elküldték a szervezőknek (ugyanígy kapták meg a feladatot is). A versenyre benevezett az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step előkészítő-, I., II. és III. osztálya is – tudtuk meg Karászi Éva tanítónőtől.
Minden hónapban megkaptak egy kisfilmet, aminek alapján el kellett készíteni a kézimunkákat, azokat lefényképezni és elküldeni Bukarestbe. Ennek során gyerekruhát kellett tervezni és kivitelezni, lufiból bogarakat, bohócfejet szigetelőszalagból, kupát pillepalackból kellett készíteni. Nemrég értékelte a pedagógusokból, tanfelügyelőkből és művészekből állt zsűri az alkotásokat, azok érdekessége, eredetisége, ötletessége, technikai kivitelezése alapján és az első helyet az érmihályfalviaknak ítélték.
A győzelemért járó kupát a minap, a tanévzáró istentiszteleten mutatták be a jelen volt szülőknek, gyülekezeti tagoknak.
(erdon.ro / Rencz Csaba)

Keresés