Kerékpáros körverseny: Tíz másodpercnyi látvány

Kerékpáros körverseny: Tíz másodpercnyi látvány
2013. July 1.
Hétfőn délben pontosan 11.40-kor zúdult át Érmihályfalván az 50. Romániai Kerékpáros Körverseny mezőnye. A száguldók pár másodperc alatt átrobogtak a körforgalomnál.
/vlm/Image/Show/84/
Csupán néhány másodperc alatt áthaladtak a versenyzők

Idén július 1. és 6. között 50. alkalommal rendezik meg a Romániai Kerékpáros Körversenyt.

A tavalyi, 2012-es körverseny Margittán ért véget, idén a startnak adott helyet a Berettyó-menti város.

A körversenyt megelőzően, június 30-án tartottak egy gyorsasági versenyt helyi és magyarországi csapatok részvételével a Margitta – Ottomány – Margitta útvonalon, amely mintegy 32 km-es szakasznak felelt meg.

Hétfőn délelőtt 11 órakor rajtolt el a körverseny mezőnye Margittán, hogy teljesítse a Margitta – Érmihályfalva – Nagykároly – Szatmárnémeti – Nagybánya, 168 km hosszúságú első szakaszt.

Városunkban 11.39-kor jelent meg az első, a karavánt kísérő motoros rendőr, majd nyomában több rendőrautó, hogy a helyi rendőrség tagjai mellett gondoskodjanak a versenyzők biztonságos áthaladásáról.

Nyomukban néhány olyan személyautó következett, melyek a csapatokhoz tartoztak, tetőcsomagtartójukban tartalék kerékpárokkal.

Pár másodperc múlva feltűntek a versenyzők is: előbb egy 6 – 8 fős élboly, de szinte a sarkukban már ott is volt a teljes, tarka mezőny, mely a kerekek surrogása közepette szinte átzúdult a körforgalom kanyarján.

A látvány csupán pár másodpercig tartott, a kerekezők után újra a versenyzőket kísérő csapatautók következtek, pót-járgányokkal és kerekekkel, kisegítő személyzettel.

Az 50. Romániai Kerékpáros Körversenyen több, mint 250 versenyző állt rajthoz Európa és Dél-Amerika 16 országából. Érkeztek versenyzők egyebek mellett Argentínából, Uruguayból, Ecuadorból, Spanyolországból, Olaszországból és Magyarországról is.

A verseny további szakaszai:

– július 2: Szászrégen – Szováta – Székelyudvarhely – Csíkszereda – 140 km.

– július 3: Almásmező (Bicaz) – Karácsonkő (Piatra Neamţ) – Roman – Szépvásár (Târgu Frumos) – Botosani – 198 km.

– július 4: Botosani – Szépvásár (Târgu Frumos) – Jászvásár (Iaşi) – Vászló (Vaslui) – 189 km.

– július 5: Vászló (Vaslui) – Barlád (Bârlad) – Tekucs (Tecuci) – Galac – 188 km.

– július 6: Bodzavásár (Buzău) – Urziceni – Bukarest – 134 km.

A körversenyt élőben közvetíti a Román Televízió, és több országos televízió és rádiótársaság is beszámol róla, mint például a ProTv, a Sport Tv valamint a Radio Zu.

Keresés