Keresse a térképen! 100 iskola, amelyet elvehetnek

Keresse a térképen! 100 iskola, amelyet elvehetnek
2012. September 18.
Interaktív térképen lehet megkeresni száz olyan magyar iskolát, óvodát, amely visszaszolgáltatott, közösségi vagy egyházi ingatlanban működik.
/vlm/Image/Show/84/
Érmihályfalvi résztvevők a sepsiszentgyörgyi tiltakozáson

Interaktív térképen lehet megkeresni száz olyan magyar iskolát, óvodát, amely visszaszolgáltatott, közösségi vagy egyházi ingatlanban működik. A Mikó-ügy néven elhíresült, június 28-i bírósági döntés épp ezért több, mint egy jogi eljárás: rendkívül veszélyes precedenst teremthet, hiszen nemcsak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot államosíthatják újra, hanem ez a veszély fenyegeti a többi visszaszolgáltatott egyházi és közösségi ingatlant is. A száz ingatlant feltüntető, fotókat, címeket tartalmazó, interaktív térképet az alábbi linken lehet elérni: http://www.13020.ro/100-iskola-amelyet-elvehetnek/.

A Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása elleni petíciót keddig több mint 50 ezren írták alá, ebből közel 12 ezren online jelezték támogatásukat. Felhívjuk figyelmüket, hogy a www.13020.ro honlap román és angol nyelvű változata is elérhető.