Kérik a terület rendbentartását

Kérik a terület rendbentartását
2013. January 17.
Olvasói kérdésre kértünk választ a polgármestertől egy temető szélén lévő területtel kapcsolatban, mely jellemzően elhanyagolt állapotban van.
/vlm/Image/Show/84/
Illusztráció: Látkép a temetődombról
Bíró Károly olvasónk fordult az alábbi kérdéssel az ermihalyfalva.ro felé:

A temető nyugati szélén, a katolikus ravatalozó környékén van egy szabad terület, amelyet tudtommal nem lehet temetőként használni a lakóterület közelsége miatt. Ez a rész nyáron egy valóságos parlagfű-préri, melyet szemétkupacok és gyomnövénytelepek csúfítanak. Ilyenkor egyenesen kegyeletsértő ez a látvány a hozzátartozóikat gyászolók számára. Az utóbbi 10 évben csak egyszer láttam, hogy kihasználták: dohányt termesztettek rajta. Kérdésem: nem lehetne odahatni, hogy ez a terület rendezettebb legyen, és hasznosabb célt szolgáljon? Ki lehetne adni bérbe megművelésre, akácerdőt lehetne telepíteni, akármi – csak ne szégyenítse városunkat és tünjön el róla a parlagfű.

Nyakó József polgármester válasza: a kérdés nyomán a területet beazonosították, az egyházi tulajdonban van. Ha azon bárki bármikor bármit termesztett, azt vagy az egyházzal egyetértésben tette, vagy önhatalmúlag, mivel senki nem kérte rajta számon. Az önkormányzat tehát nem rendelkezik a jelzett terület felett, annyit tehet, hogy kéri a tulajdonost, tartsa azt rendben.

Ha önnek is van közérdeket szolgáló kérdése a város vezetői felé, juttassa el azt az ermihirek@gmail.com címre, hogy választ kérjünk rá.

Keresés