Később, de megtartották a történelmi vetélkedőt

Később, de megtartották a történelmi vetélkedőt
2016. April 12.
Nemrégiben a Gödör rendezvényházban került megrendezésre a már hagyománnyá vált vitéz Emődi Dániel István nevét viselő, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett vetélkedő. A szokásosnál későbbi időpontot betegségek és más problémák indokolták. Varga Róbert történelemtanár tudósítása.
/vlm/Image/Show/84/
A vetélkedő résztvevői

Az esemény szervezői Varga Róbert történelemtanár (Zelk Zoltán Általános Iskola) és Szilágyi Andrea (Dr. Andrássy Ernő Történelmi és Néprajzi Városi Múzeum) voltak. A zsűri tagjai: elnök – Bokor János római katolikus hitoktató-kántor, Fele Mioara történelemszakos tanárnő és Santovan Katalin földrajzszakos tanárnő, mindannyian az általános iskola pedagógusai, segítő Szilágyi Adrienn volt tanítványunk volt.

A versenyre 18 csapat nevezett, hatodikos és hetedikes diákok alkothatták a csapatokat. Meg kell jegyezni, hogy voltak olyan csapatok, amelyek megbetegedések miatt csak 2 fővel indultak neki a megmérettetésnek, a kezdeti 3 helyett.

A vetélkedőt Csengeri Csongor Antal, igazgató nyitotta meg, kifejezve örömét, hogy ilyen nagy számban jelentkeztek a gyerekek.

Ezután kezdődött a megmérettetés, több változatos próbát kellett kiálljanak a csapatok: bemutatkozás és egyben csapatnév választás; minden csapat egy előre kihúzott, az eseményhez kapcsolódó személyiséget kellett bemutasson power pointban; képfelismerés; daléneklés; betűrács; keresztrejtvény; tematikus kérdések.

A végeredmény a következő lett: I. hely – Reformerek (Csűri Enikő, Kardos Nikolett, Szabó Virág –VII. B.), II. hely – Kossuth követői (Boldog Donáta, Bokor Johanna -VI. C.), III hely – Történelemvadászok (Darabont Panna, Kelemen Hilda, Stancz Viktória – VI. C.).

Az első három helyezett csapat tagjai értékes könyveket és édességcsomagokat vehettek át, a többi résztvevő emléklapot és édességcsomagot kapott.

A díjakat a szervezők és az igazgató közösen adták át. A zsűri különdíjban részesítette Orosz Krisztina VI. E. osztályos diákot, aki könyvjutalmat is kapott.

Köszönet illeti a támogatókat akik, nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre: Érmihályfalváért Egyesület, Das Market Comert, CBA üzlet, S.C. ĺziraider SRL.

Varga Róbert történelemtanár, aligazgató

Keresés