Készülnek a Wesselényi utca aszfaltozására

Készülnek a Wesselényi utca aszfaltozására
2016. March 22.
A hét elején megkezdődtek az előkészületek a Wesselényi Miklós utca aszfaltozásához. A munka folyamatos lesz, ígéri a kivitelező.
/vlm/Image/Show/84/
Mintát vettek az úttest alapjának felméréséhez

A hét elején megkezdte a Wesselényi Miklós utca felmérését az a munkacsoport, mely az aszfaltozást készíti elő. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: azért esett a választás erre az utcára, mert egyrészt nagy forgalom bonyolódik rajta, másrészt olyan alapja van az úttestnek, mely nem igényel különösebb előmunkálatokat és felbontásokra sincs szükség.

Egyelőre az utca Egészségügyi-Szociális Központ felőli végétől indulva aszfaltoznak, kapcsolódva a másik oldalon a Malom utca végén lévő aszfalthoz. A 6 méter széles úttest mellett 2 X 0,75 méteres úgynevezett lágypadka lesz. Amikor elvégzik a Munkácsy Mihály utcai közművesítést, akkor majd ott is aszfaltoznak, összekötve így a Wesselényi Miklós utcát a nemzetközi országúttal (DN 19 C).

A Wesselényi másik végét nem csak a Malom utcával “kötik egybe”, de következő lépésként ott balra fordulva a vasúti sínek irányába, egészen a két sorompó közötti részt is beleértve fognak aszfaltozni (később tovább az ANL-tömbházakig).

A helyszínen járva kedden délben tapasztaltuk, hogy éppen mintát vettek az úttest alapjának felméréséhez, illetve – ahol szükséges – annak megerősítését készítették elő. A kivitelező ígérete szerint a munka folyamatos lesz, csak az időjárás szólhat közbe esetleg.