Készülve a fűtési szezonra

Készülve a fűtési szezonra
2018. September 13.
A város erdeiben október közepén kezdődik a kitermelés. Jelenleg két lehetőség van a tűzifa vásárlására.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Közeledik a fűtési szezon, egyre többen érdeklődnek a tűzifa iránt. A város akácerdejében október 15-től kezdődik a vágás, idén 500 – 600 köbméter kitermelésére lehet számítani (annyi a kitermelői kapacitás), tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. Amint az erdei munka megkezdődik, az az igénylői lista folytatódik, mely a tavasszal abbamaradt. Az ár marad 230 lej/köbméter.

Ugyancsak lehet majd vásárolni október közepétől nyárfát. A város birtokában lévő 2 hektárnyi erdőt vágnak ki, ennek ára 180 lej/köbméter. Akit érdekel a lehetőség, a Városháza titkárságán érdeklődhet. Fontos: aki vásárol a kisebb fűtőértékű nyárfából, nem veszti el sorszámát az akácfára sem (csak akkor kerül ki a névsorból, ha maga kéri azt). A nyárfából tehát bárki vásárolhat, nem előfeltétel a meglévő listán rajta lenni.

Érdeklődtünk a két éve nyitott fatelepen is: náluk mi várható. Kérdésünkre Kiss Zsolt telepvezető elmondta: olyan kevés rendelésük érkezett, hogy nem kifizetődő fenntartani az érmihályfalvi telepüket, ellenben telefonon továbbra is elérhetőek (0742-020838), szállítanak bükk, cser és gyertyánfát, 480 lej/tonna áron.

Jelenleg az erdészetnél ritkításból származó fát lehet vásárolni (ameddig a készlet tart) 250 lej/köbméter áron (akác, prunusz), érdeklődni az erdésznél (Dânga Vasile 0748-962711) kell.

Keresés