Két nap, hat ország, 2000 táncos

Két nap, hat ország, 2000 táncos
2017. March 13.
A Silver Wings Egyesület érkörtvélyesi és érmihályfalvi táncosai Veszprémben jártak, a VI. Connector Dance táncversenyen. Eredményeikről, élményeikről Máté Zsolt koreográfus, egyesületi vezető számol be.
/vlm/Image/Show/84/
A csapat útban hazafelé, Balatonfüreden

Március 4 – 5 között immár hatodik táncosai alkalommal rendezték meg a Connector Dance elnevezésü tánversenyt Veszprémben, melyen a 2 nap alatt 6 ország (Horvát-, Német- és Magyarország, Szerbia, Románia, Szlovákia) közel 2000 táncosa próbálta lenyűgözni a zsűrit és a közönséget 14 táncstílusban és 4 korosztályban (mini, gyermek, junior, felnőtt).

Profi szervezés, pontosság, szakszerű zsűrizés jellemezte a versenyt az első pillanattól az utolsóig, gyakorlatilag egy perc csuszás sem volt a verseny egész időtartama alatt, ahol kezdők, haladók és profik egyaránt megmutathatták tehetségük. (A versenyről az M1 tévécsatorna helyszíni közvetítéssel jelentkezett).

A verseny nemzetközi voltát az is kiemelte, hogy mindkét nap a résztvevő 6 ország himnuszával kezdődött és úgy a felkonferálás mint a zsűrizés alatt – ha szükséges volt – több nyelven is bemondták a fontosabb információkat.

A Silver Wings Egyesület érkörtvélyesi és érmihályfalvi táncosai hip-hop és open kategóriákban próbáltak megfelelni a nemzetközi elvárásoknak és a következő eredmények születtek:
  1. Small Steps (Érmihályfalva) Gyermek (Csoport) / Open / Amatőr – Arany minősítés
  2. Somogyi Orsolya (Érmihályfalva) Felnőtt (Egyéni) / Hip-hop / Hobbi – I. helyezés
  3. Forever Dance (Érmihályfalva) Junior (Csoport) / Hip-hop / Hobbi – II. helyezés
  4. Silver Wings (Érkörtvélyes) Felnőtt (Csoport) / Hip-hop / Hobbi – II. helyezés
  5. Fly Away (Érkörtvélyes) Junior (Formáció) / Open / Hobbi – II.helyezés.

Hétfő reggel ellátogattuk Balatonfüredre, ahonnan a balatoni táj és a helyi nevezetességek meglátogatása után élményekkel gazdagon hazaindultunk.
Máté Zsolt