Két napig gyűjtötték a lomokat

Két napig gyűjtötték a lomokat
2018. October 22.
Mintegy nyolc tonnányi újrahasznosítható lomot szállítottak el a gyűjtő cég autói pénteken és szombaton. Rövidesen következik a lombtalanítás.
/vlm/Image/Show/84/
A Városházán szombaton este tartották a sorsolást
A korábbi akció sikerét és az érdeklődést látva az elmúlt hét végén már két napos lomtalanítást szervezett a Polgármesteri Hivatal és a nagyváradi Bene International cég.
Amint szombaton este, a résztvevők ajándékainak sorsolásán megtudtuk, a két napon összesen 74 helyre hívták a cég autóit, összesen mintegy 8 tonnányi lomtól szabadulva meg. Ezek közül 20 olyan helyszín volt, ahol az elszállított lom meghaladta a 150 kg-ot, ott helyben ajándékot – egy termoszt – adtak át. További 7 helyen a szállítók nem is találkoztak a háziakkal, utóbbiak csak kipakolták házuk elé mindazt, amitől meg akartak szabadulni. A maradék 47 helyen lakó vehetett részt azon a sorsoláson, melyen a szerencsések a cég által felajánlott ajándékokat kapták meg.
A Városházán szombaton este tartott sorsoláson a következőknek kedvezett a szerencse: Szász Attila (rádió-kazettofon), Joó Anna (web-kamera), Popescu Erzsébet (rádió).
A cég munkatársaitól megtudtuk még, hogy sokan megszabadultak volna olyasmiktől is, amik nem tartoznak a gyűjtők hatáskörébe (ezek nem is szerepeltek az akció meghirdetésekor közzé tett listán), legtöbben matracoktól és használt járműabroncsoktól).
A lomtalanítás után rövidesen következik az őszi lombtalanítás, ennek részleteit hamarosan közöljük.

Keresés