Két osztály szalagavatója volt pénteken

Két osztály szalagavatója volt pénteken
2015. April 18.
A Mezőgazdasági Főgimnázium két végzős osztályának tartották meg péntek este a szalagavatóját. Jövő pénteken a további három osztály ünnepségére kerül sor.
/vlm/Image/Show/84/
A szalagokat az osztályfőnökök tűzték fel

Pénteken este a XII. C. és XII. D. osztályok kerültek a figyelem középpontjába: az összesen 51 végzős diák úgynevezett nagykorúsítási ünnepségét tartották meg a kultúrházban.
A műsorvezetők megfogalmazása szerint évente háromszor biztosan ráirányul a figyelem iskolájukra: a tanévnyitó, a szalagavató és a tanévzáró / érettségi idején. Az ünnepelteket, továbbá a nézőteret megtöltő szülőket, családtagokat, diákokat elsőnek Zeffer Tímea igazgatónő köszöntötte, egyebek mellett arról szólva, hogy a maturandusz-kitűző egy szimbólum, ami elválasztja a gyerekkort a felnőtt kortól. Annak viselése megtiszteltetés, ugyanakkor bátorságot is igényel, bátorságot azoknak a döntéseknek a meghozatalához, melyeknek rövidesen eljön az idejük. Végezetül az igazgatónő a végzősöknek sikeres érettségit és boldog felnőttkort kívánt Adamis Anna soraival: “A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van.” (Déry-Adamis-Presser: Képzelt riport…)
Derşidan Ştefania aligazgatónő biztató szavai következtek: a felnőtté válás azt is jelenti egyben, hogy bízzunk magunkban, ha pedig hibát vétünk, az jelentsen tapasztalatszerzést további életünkre nézve.
A továbbiakban az igazgatónő tűzte fel a “maturanduszt” az osztályfőnököknek (XII. C. – Zoványi Ildikó; XII. D. – Kiss Imre), ám Zeffer Tímea maga is kapott kitűzőt, hiszen korábban a XII. C. osztályfőnöke volt.
Következtek azok a megható pillanatok, amikor a “véndiákok” kapták meg a kitűzőket az osztályfőnököktől, majd osztályonként egy-egy zeneszámot énekeltek, a XII. C. Danics-Kocsis-Oláh-Vastag: Leszek a dal…, míg a XII. D. a Hooligans: Küzdj az álmodért című dalát.
A két osztály diákjainak nevében Boda Bernadett mondott “búcsúbeszédet”, majd társaival együtt elfoglalták fenntartott helyeiket a nézőtéren, hogy megnézzék a tizenegyedikesen tiszteletükre összeállított irodalmi-zenés-táncos műsorát.
Jövő pénteken a további három végzős osztály – XII. A. (osztályfőnök Crăciun Calin), XII. B. (Körmendi Gyula), XII. E. (Baricz-Nánási Ferenc) – szalagavatóját tartják meg.

Keresés