Két tornán is kézilabdáztak a hét végén

Két tornán is kézilabdáztak a hét végén
2019. February 26.
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola lány kézilabdacsapata Szentmártonban és a Szatmár megyei Mezőfényen vett részt egy-egy tornán.
/vlm/Image/Show/84/
A Gimnáziumok Olimpiájának két döntős csapata (fent) és a mezőfényi torna résztvevőinek csoportképe

Szombaton, február 23-án tartották meg Szentmártonban a Gimnáziumok Olimpiája elnevezésű torna megyei döntőjét, melyen hat régiógyőztes vett részt: Nicolae Bolcaş Általános Iskola (Belényes körzet), Érbogyoszlói Általános Iskola (Margitta körzet), Tenkei N. Jiga Elméleti Líceum (Szalonta körzet), Szent László Gimnázium (Nagyvárad), Lótusz Virág Általános Iskola (Szentmárton), Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola (Érmihályfalva-Székelyhídi körzet). Az érmihályfalviak igen szűkös, 9 fős kerettel utaztak el, a csapatot betegség tizedelte meg. Időközben egy csapattag még csatlakozott hozzájuk a csoportmérkőzések után: ő részt vett Váradon a Mikes Kelemen anyanyelvi tantárgyolimpián, a feladata végeztével kézilabdával folytatta. Sikeresen, hiszen a társai megnyerték a csoportot, majd már együtt az elődöntőben a Szent László csapatát győzték le nagyszerű játékkal.

Mivel a tenkei csapat (a másik ágon) lemondta a bronzmérkőzést, a cserelehetőséggel alig bíró érmihályfalviak gyakorlatilag le sem mentek a pályáról, kezdhették a döntőt, Szentmárton ellen. A félidőig tartották a lépést, az ellenfél 5-4-re vezetett akkor, végül 12-8-ra nyert. Csengeri Csongor igazgató/edző elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, kiemelve, hogy a fizikai terhelést jól viselték, sőt, a lélektani teher, az indulatok kezelésében is nagyot léptek előre.

Vasárnap ugyanaz a csapat, szinte ugyanazzal a kerettel már a Szatmár megyei Mezőfényre utazott, ahol a szomszédos megye Gimnáziumok Olimpiájának győztesével, a Kálmándi Kézisuli válogatottjával illetve Sárközújlak és Túrterebes csapatával szálltak harcba a Alconor Kupáért, 2 X 15 perces mérkőzéseken. Az érmihályfalviak Túrterebestől 13-11-es, Mezőfény+Kálmán csapatától 12-11-es vereséget szenvedtek, Sárközújlakot 16-10-re legyőzték. Végeredmény: 1. Mezőfény+Kálmánd, 2. Túrterebes, 3. Érmihályfalva, 4. Sárközújlak.

(Bihari Napló)

Keresés