Két tornán is megyeközi döntősök a mihályfalvi diákok

Két tornán is megyeközi döntősök a mihályfalvi diákok
2019. March 5.
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola hetedikes-nyolcadikos fiúkból álló focicsapata nyerte a Tanfelügyelőség szervezte torna megyei szakaszát, és részt vehet a megyeközi döntőn.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
Nemrégiben arról számolhattunk be, hogy az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola leány kézilabdacsapata a Tanfelügyelőség által szervezett Gimnáziumok Olimpiáján megyei második helyet szerzett. Az elmúlt hét végén az iskola fiú focicsapata meg is nyerte a hasonló, 7. – 8. osztályosoknak szervezett tornát. Szabó Zoltán testnevelőtanár/edző elmondta: a verseny 3 szakaszból állt, ennek során az elsőben a körzeti szakaszt nyerték meg Értarcsa, Érsemjén és Székelyhíd ellenében, még januárban. Február derekán következett Élesden 5 csapat részvételével az észak-bihari régiós döntő, eredményeik: Széplak ellen 2-0, a váradi L. Blaga iskola ellen 3-0, Szentmárton ellen 7-2, a barátkai iskolától 3-2-re kikaptak, a 2. helyen jutva tovább. Az elmúlt szombaton a váradi sportiskola rendezte a megyei döntőt, ahol a Belényes körzetét megnyerő Bontesdet 2-1-re, a Szalonta körzetét képviselő Alsókocsobát 11-1-re legyőzték, Barátkával ezúttal 2-2-es döntetlent értek el. Ezzel megnyerték a megyei szakaszt és jogot szereztek Bihar megye képviseletére az április 18. – 20. között Szatmáron megrendezendő megyeközi szakaszon.
Remélhetőleg ez a dátum nem esik egybe az 5. – 6. osztályosok ugyancsak megyeközi döntőjével, melyben szintén az érmihályfalvi iskola képviseli Bihart (utóbbiak azok, akik tavaly a bukaresti országos döntőbe is eljutottak). Mi a siker titka? Kérdésünkre Szabó Zoltán elmondta: ilyen még nem volt, hogy két korosztályban is érmihályfalvi legyen a megyei bajnok. Mindkét iskolai csapata gyakorlatilag egybeesik a helyi Unirea SK korosztályos együtteseivel, tehát ezekben a sikerekben megmutatkozik a sportklubban végzett munka eredménye, mintegy választ adva azoknak, akik kételkednek a klub fenntartásának jogosságában. A témához tartozik, hogy az említett Unirea ifjúsági csapata (edző Csűri Sándor) az elmúlt péntek délután a Nagyváradi Sportiskola gárdáját fogadta és győzte le 5-1 arányban, edzőmeccsen.

Keresés