Kéthetente fogadják az útlevelet kérelmezőket

Kéthetente fogadják az útlevelet kérelmezőket
2013. March 19.
Március 19-től számolva kéthetente keddenként lehet útlevél iránti kérelmeket letenni a lakossági nyilvántartóban működő, úgynevezett mozgó munkapontnál.
/vlm/Image/Show/84/
Az első ügyfél máris leadta útlevél iránti kérelmét

Egy miniszteri rendelet alapján 2006 óta március 19.-én “A román útlevél napját” ünnepli a Belügyminisztérium. Történik ez annak emlékére, hogy 1912-ben I.Károly ezen a napon bocsátotta ki az útlevelekre vonatkozó első modern törvénynek számító királyi dekrétumát.
Erre a dátumra időzítette a megyei útlevélosztály az érmihályfalvai, úgynevezett mozgó munkapontjának megnyitását
A városban 2009-ig lehetett útlevélkérelmeket beadni, illetve a kész dokumentumokat átvenni, ám az akkori átszervezések, és az elektronikus útlevél bevezetésével egy időben megszüntették a lehetőséget. Már azt követően az akkori, majd az újonnan választott városvezetők is kérelmezték már, hogy álljon vissza a korábbi “rend” minél előbb.
Erre most, március 19-én került sor.
Nyakó József polgármester, Todor Maria jegyzőnő, és Magyar Anna, a Városháza személyzeti referensének jelenlétében valójában minden külsőségtől mentesen nyílt meg a munkapont, ahol a Megyei Útlevélosztály helyettes vezetője, Sorin Hoza, és két munkatársa máris várta az érdeklődőket.
Az első ügyfél a 9 hónapos Nagy Patrik Szabolcs volt, aki természetesen szüleivel érkezett, akik két hét múlva vehetik át fiúk útlevelét. A munkapont ugyanis március 19.-től számolva kéthetente keddenként tart ügyfélfogadást a lakossági nyilvántartó épületében (az egykori Szenkovics iskola udvarában) 10 és 14 óra között, és az egyik alkalommal átvett kérelem nyomán a következő alkalommal már hozzák a kész útlevelet.
Megemlítendő, hogy mobil munkapontról lévén szó, nincs lehetőség sürgősségi kérelmeknek eleget tenni, azt továbbra is csak a megyeközpontban intézik.
(Az útlevél kérelmezéséhez szükséges dokumentumok, és egyéb részletek felsorolására visszatérünk.)

Keresés