Kétszer hátrányból – győzelem

Kétszer hátrányból – győzelem
2015. May 30.
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulójában az Unirea kétszer is hátrányba került, de nem csak egyenlített, hanem a győzelmet is megszerezte a Nagyváradi Partium FC ellenében, 3-2 arányban.
/vlm/Image/Show/84/
A piros mezes hazaiak hátrányból fordítottak

Remek pálya és napsütéses idő várta a csapatokat szombaton délután, amikor a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulójában az Unirea a Nagyváradi Partium FC-t fogadta a Praszler stadionban. A még hátralevő fordulók lényeges változást egyik csapat tabellán elfoglalt helyezésében sem fognak hozni, így valójában csak presztízskérdés volt, hogy ki kerekedik felül, az Unirea hazai pályán pedig semmiként nem akarta hagyni magát a két hellyel és hat ponttal előtte tanyázó ellenfelével szemben.
Az első öt percben három szögletet rúghattunk, ez mindjárt jelezte is a győzelmi terveket, ám a továbbiakban ideges, pontatlan játékot láthattunk, és a nagy gólhelyzetek a Partium előtt adódtak: a 23. percben szabadrúgásból alig kerülte el a labda kapunkat, a 26. percben pedig a kapufát csattant. A félidő derekán, amikor a játékvezető “vízszünetet” rendelt el, ifj.Fele Sándor edző nem véletlenül ösztökélte játékosait: “Szedjük már össze magunkat!” Ám, ami késett nem múlott, a 34. percben egy gyors letámadás végén Pap László (az Unirea korábbi játékosa) beadását csapattársa fejelte a hálónkba – 0-1. Hogy gond van, az érezhető volt abból, hogy már az első félidőben cserére szánta el magát a hazaiak edzője, és bizonyára a szünetben pontosabb, bátrabb játékot kért tanítványaitól, mert azok ennek szellemében támadták le ellenfelüket a második játékrész elején. Ennek eredménye is meglett a 62. percben, amikor Dumiter lövését a nagyváradi kapus csak kiütni tudta, éppen Sándor elé, aki a kapuba passzolt – 1-1. Nem sok időnk volt örülni, hiszen két perc múlva újra Pap ívelt pontosan kapunk elé és egy újabb fejesből már megint a vendégek vezettek – 1-2.
A második félidő vízszünetében ifj.Fele Sándor újra nem mondhatott mást, mint, hogy “Figyeljünk már oda!”
A hangulat ideges volt, a bírói ítéleteket mindként oldalon sokat kifogásolták, de az “odafigyelésnek” eredménye lett: a 70. percben Illés mintegy 25 méterről lőtte ki a bal sarkot – 2-2, majd a 86. percben 18 méterről Dumiter szabadrúgásból csavart az ellenfél kapujának bal oldalába – 3-2. A bíró három percnyi hosszabbítást jelzett, ami alatt már érdemi dolgok nem történtek, a hazaiak védték az eredményt, a vendégek pedig nem jutottak a kapunkig.
A lefújás után a hazai öltözőből kihallatszott, ahogyan a játékosok ünneplik győzelmüket, azt edzőjüknek ajánlva ajándékként, mivel előző napon ünnepelte születésnapját.

Az Unirea a következő összeállításban szerepelt: Perényi – Horváth, Lakatos (87.p. Fórián), Létai, Crisan C., Crisan R. (61.p. Sándor), Fele Sz., Vadkerti, Illés (79.p. Borzási), Keresztúri (38.p. Gábor), Dumiter.
Az ifjúságiak 1-1-es döntetlenre végeztek.
A forduló eredményei és a tabella ide kattintva nézhető meg a találkozók befejezése után.
A következő fordulóban az Unirea a Harangmezői FC vendége lesz.

Keresés