“Kezdenek összeállni a dolgok”

“Kezdenek összeállni a dolgok”
2018. November 21.
Készül a Szent Antal Napközi Otthon alapja.
/vlm/Image/Show/84/

Március közepén volt a Bank utcai Iskolaháznál az új épület alapkőletétele. Az volt a sok-sok bürokratikus akadály közepette az első kézzelfogható eredmény. A napokban lehettünk tanúi az újabbnak: megkezdődött a majdani Szent Antal Napközi Otthon alapjának öntése. András Ildikó nevelő ennek kapcsán a következőket fogalmazta meg:

“Végre, 2 nehéz év után megtettük az első lépéseket az új napközi építkezéséhez. Most, hogy látszik is a sokszor több embert is próbára tevő bürokrácia zegzugos ösvénye, kezdenek összeállni a dolgok. A gyerekek örömtől csillogó szemei kísérték végig a betonkeverő autót, ahogy a napközi alapjait öntik be az építőmesterek. Jó látni, ahogy testet ölt az elképzelés, hogy lassan beérik a »gyümölcs«, hogy majd, ahogy elhangzott márciusban, dinnyeéréskor már Csaba testvér (Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője – szerk. megj.) felszentelhesse érmihályfalvi intézményét, ahol hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújtunk segítséget. A Kovács ABC is hozzájárult a napokban egy nagyobb összeggel az építkezéshez, hiszen a Students Help Students Alapítvány csak részben finanszírozza a projektet.”

Aki társulna a támogatókhoz, az Érmihályfalváért Egyesület erre a célra nyitott alszámláján keresztül megteheti. Ezek a számlaszámok:

RO44BRDE050SV75510210500 (lej);

SWIFT BRDE ROBU RO79BRDE050SV75510480500 (euró).