Kezdődik a kifizetés

Kezdődik a kifizetés
2016. July 28.
Augusztus közepén kezdődik a Szülőföldön magyarul program támogatásainak kifizetése, derül ki a szervezők alábbi közleményéből.
/vlm/Image/Show/84/

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a 2015/2016-os évi Szülőföldön magyarul program támogatásainak folyósítása augusztus 19-én elkezdődik.
Az ütemezés megtalálható weboldalunkon (www.szulofoldonmagyarul.ro), hasonlóan az előző évekhez ABC sorrendben történik a kifizetés, és kilenc héten át tart.

Előszőr azok számára történik az utalás, akik már rendelkeznek OTP folyószámlával. Akik még nem rendelkeznek vele, azoknak a bank számlát nyit, és kártyát állít ki. A programiroda értesíti az igénylőket a kártyák átvételének helyéről és idejéről. Az új kártyások október második felében számíthatnak a támogatásra.

Idén a nevelési, oktatási támogatás összege 237 lej, a hallgatói 40 lej.

Hamarosan mindenki számíthat az értesítő levélre.

Ugyancsak értesítést küldünk azon igénylőknek, akiknek van ugyan számlaszámuk, de nem aktív, vagy egyéb okok miatt nem használható. Ez esetben személyesen, a legközelebbi OTP kirendeltségnél szükséges a felmerült problémákat elintézni, ellenkező esetben a támogatás nem utalható.

Kovács-Ferenczi Noémi

Szülőföldön magyarul – programkoordinátor

Keresés