Kezdődnek az ellenőrzések

Kezdődnek az ellenőrzések
2017. July 19.
A Bihar Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti azokat a mezőgazdászokat, akik az idei évre kifizetési kérelmeket adtak le, hogy elkezdődtek a terepeken zajló ellenőrzések.
/vlm/Image/Show/84/

Az APIA Központi Egysége által megszabott éves mintája szerint, hagyományos módon, terepen 501 gazdaságot, 4.874 gazdaságot pedig távellenőrzéssel fognak ellenőrizni. Az ellenőrzések során a kérelmekben feltüntetett adatokat, valamint a jogosultsági feltételeket fogják megvizsgálni. Az ellenőrzések céljai között szerepel a következők ellenőrzése: a határok és a parcellák területének meghatározása, a farm teljes területére kiterjedő környezet- és állatvédelmi szabályok betartása, a bejelentett parcellákon termesztett növények fajtájának, illetve a terület használati kategóriája, az agro-környezeti csomagokban előírt követelmények betartása, más meghatározott feltételek, amelyek igazolják, hogy a bejelentett területek valóban azok a területek, amelyekre a támogatást kérték, illetve az összes parcella bejelentése.

A mezőgazdászoknak az APIA munkatársainak kérésére ajánlott az ellenőrzött területeken megjelenni, ugyanis a gazdálkodási követelmények ellenőrzésénél a gazda jelenléte szükséges, emeli ki közleményben Florian Pavel igazgató.

(Bihari Napló)

Keresés