Kézikönyv tanítóknak – Könyvbemutató csütörtökön Székelyhídon, majd Érmihályfalván

Kézikönyv tanítóknak – Könyvbemutató csütörtökön Székelyhídon, majd Érmihályfalván
2012. September 24.
Tanítóknak készült kézikönyvet mutatnak be csütörtök délben Székelyhídon, azt követően Érmihályfalván is. A kézikönyv hasznos szakmai útmutató kezdő, de tapasztalt tanítóknak is, mert irányt mutat arra, miként bővítse a mai internetes világ pedagógusa az ismereteit.
/vlm/Image/Show/84/
A kötet címlapja

Jelenleg a romániai magyar nyelvű oktatásban dolgozók jelentős része, több mint 800 tanító összevont osztályokban tanít. Számuk folyamatosan növekszik, mert kevés a gyerek. A kis falvakban, szórványvidéken az I–IV. osztályban úgyszólván mindenütt összevont osztályokban folyik a tanítás, amin az előkészítő osztály megjelenése sem változtat sokat.

A kézikönyv hasznos szakmai útmutató kezdő, de tapasztalt tanítóknak is, mert irányt mutat arra, miként bővítse a mai internetes világ pedagógusa az ismereteit. A szerzők, Schneider N. Antal, a nagyváradi Iosif Vulcan Pedagógiai Líceum nyugalmazott pedagógia-lélektan szakos tanára, Erdei Ferenc székelyhídi és Szász Dezső gálospetri tanítók. Pető Csilla pedagógus kezdeményezésére és közbenjárására újra átdolgozták a tíz évvel ezelőtt már megjelent kézikönyvet a mai korszerű pedagógia és az új tanügyi törvény szellemében.

A kiadást a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó vállalta, Dáné Károly igazgató úr irányításával.

A kézikönyv ünnepélyes bemutatójára a szerzők és Pető Csilla egyetemi adjunktus, parlamenti képviselő és Farkas Tünde szaktanfelügyelő közreműködésével kerül sor Székelyhídon 2012. szeptember 27-én, csütörtökön 13 órakor, a Múzeum dísztermében a Minden magyar gyermek számít oktatási program keretében.

Ugyanaznap délután 15 órakor kezdődik pedagógiai kör Érmihályfalván, a Kerekeskúti iskolában, ennek keretében – várhatóan 16 órától – ott is bemutatják a könyvet a helyi és környékbeli pedagógusoknak.

A kézikönyvet a kiadó honlapján – www.edituradp.ro – vagy a comenzi@edituradp.ro e-amil címen lehet megrendelni.

Keresés