Kézilabda: hazai pályán nyertek a lányok

Kézilabda: hazai pályán nyertek a lányok
2014. November 14.
Két hete Margittán nyert az Unirea női ifjúsági kézilabda csapata, szombaton délután pedig a Piskolti Speranţa csapatát győzték le a lányok.
/vlm/Image/Show/84/
Sötétkék mezes lányaink itthon tartották a bajnoki pontokat

Az ifjúsági megyei női kézilabda bajnokság második fordulójában, október 31-én, az Unirea a Margittai H4 AS vendége volt és 18 – 13-ra nyert.
A harmadik fordulóbeli meccsre szombaton délután került sor, amikor a sportteremben a Piskolti Speranţa volt a vendég. A találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult, beleértve azt is, hogy – aki volt már Unirea-Piskolt találkozón, az tudja – a Szatmár megyei csapat edzője következetesen magából kikelve ordítozik minden alkalommal tanítványaival, most sem történt másként. Például már a 2. (?!) percben időt kért 1-0-ás állásnál, amikor még valójában alig történt valami, és zengett a terem a hangjától…
De vissza a meccshez: figurákból és letámadásból is gólokat szereztünk, 6-3 után azonban 6-6 lett az eredmény, és a piskoltiak minden gólját a bal szélről kaptuk! Leu Eugen időt is kért, ami után Kis Petra hetes hárítása, és két újabb gól nyomán 8-6-tal tudtuk zárni az első félidőt.
A második félidőben szerkezeti váltásokkal lepte meg az ellenfelet Leu Eugen, és a támadásokon belül is változtatták a helyeiket a lányok, ami hatásosnak bizonyult, hiszen elhúztunk 18-9-re. Az edző ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy a cserejátékosok is lehetőséghez jussanak. Az igyekezetükkel nem is volt baj, ám sok volt az eladott labda, a pontatlan, erőtlen kapura dobás, és bizony elkeltek a második félidőre beállt Torda Vanessa védései, hogy fékezzék a piskoltiak felzárkózását. Végül a második félidőben egy góllal bizonyultunk jobbnak (11-10), összességében 19-16 lett az eredmény.
A népes közönség joggal tapsolta meg a lefújás után a lányokat, akik nagy elszántsággal, időnként testi épségüket sem kímélve harcolták ki a győzelmet.
A pályára lépett játékosok (zárójelben a szerzett gólok): Kis Petra, Torda Vanessa – Toma Carmina, Caragilov Melissa (1), Dânga Nicoleta (2), Bihari Viktória (5), Bui Henrietta, Purcel Raluca (7), Lăcătuş Cyntia (2), Vas Gabriella, Király Nóra (1), Kis-Rimay Jázmin, Purcel Dorina, Háger Bernadett, Tóth Vivien (1).
Az Unirea legközelebb szintén hazai pályán játszik, november 22-én a Nagyváradi HCM lesz az ellenfél.

Keresés