Kézilabda hírek – a szivacskézisek is pályára léptek…

Kézilabda hírek – a szivacskézisek is pályára léptek…
2022. December 5.
kezi borito

Szombaton, 2022.12.03-án, Mezőfényen megrendezték az őszi szezon egyetlen szivacskézilabda tornáját, a Pártiumi Kézilabda Projekt keretein belül.  A tornán az érmihályfalvi szivacskézis (8-9 éves) lányok is részt vettek.  A rendezvényen 7 csapat szerepelt: Mezőfény, Nagykároly 1, Nagykároly 2, Kálmándi KéziSuli, Nagykároly Kalazanci 1, Nagykároly Kalazanci 2, és Érmihályfalva.

Az eredetileg tervezett 3 (2x 10 perces) mérkőzés helyett, 4-et játszottunk: a Mezőfényiek, Nagykároly Kalazanci 2 és a Nagykároly 2 ellen, illetve a Nagykároly 1 csapata kihívott bennünket egy pluszmérkőzésre, melyet mi elfogadtunk. Ennél a korosztálynál még nem mérünk eredményeket, nem készítünk tabellát, itt mindenki nyer, aki részt vesz, tapsolunk a szép góloknak, védéseknek, eredeti megoldásoknak.

Bár az elején kissé megilletődötten játszottunk (köszönhető ez a meccshiánynak) de mérkőzésről-mérkőzésre javult a játékunk, és felvettük a versenyt bármelyik ellenfelünkkel; így lányaink büszkén vehették át a szereplésükért járó aranyérmeket. A tavaszi szezonra tervezett tornákon, remélhetőleg, majd ugyanígy folytatjuk! Hajrá lányok! 

Vasárnap, az U 11-es kézilabdásaink Balmazújváoson, az OGYB (Országos Gyermek Bajnokság) keretein belül megrendezett, őszi szezont záró/ 3. fordulón szerepeltek. Ezen a magyarországi bajnokságon, csapatunk a Hajdúnánás Sport Klub színeiben versenyez – Hajdúnánás SK Szatmár név alatt. A balmazújvárosi fordulón igazi házi rangadó alakult ki, mivel lányaink a Hajdúnánás SK 1 illetve a Hajdúnánás SK 2 csapataival játszottak. Mindkét mérkőzésüket hozták, így a rangadó méltó győztesei lehettek. Gratulálunk nekik, csak így tovább! (Sajnos a rendezvényen nem készült fotó, így a mellékelt kép csak illusztráció!)

Csengeri Csongor Antal

Keresés