Kézilabda: két torna, két elsőség

Kézilabda: két torna, két elsőség
2013. December 3.
Az Unirea női kézilabda csapata két tornán is részt vett az elmúlt hét végén, és ha már ott voltak, mindkettőt meg is nyerték.
Két tornát is nyertek a kézilabdások az elmúlt hét végén

A megyei bajnokságban előrehozott mérkőzést játszott az Unirea női ifjúsági kézilabda csapata nemrég, tekintettel arra, hogy az elmúlt hét végén két tornára is hivatalosak voltak, melyeket Románia nemzeti ünnepe alkalmából tartottak.
Pénteken általános iskolák csapatainak szervezett tornát a megyei szakszövetség Nagyváradon, a 16. számú Általános Iskolában, a következő csapatok részvételével: Érmihályfalvi Zelk Zoltán Iskola, Váradszentmártoni Általános Iskola, Nagyváradról pedig a Dacia, a Nicolea Bălcescu, az Onisifor Ghibu és a 16. számú iskola.
A csapatokat két csoportra osztották, a mieink eredményei:
Unirea – Dacia 18 – 0
Unirea – 16. Iskola 17 – 9.
A döntőben a két csoportgyőztes mérkőzött: Unirea – O.Ghibu 12 – 6.
A torna végeredmény: 1. Unirea
2. O.Ghibu
3. Szentmárton
4. 16. Iskola
5. N.Bălcescu
6. Dacia.
Vasárnap Avasfelsőfaluban tartottak immár nemzetközi versenyt, hiszen részt vett rajta Nyíradony csapata is, melyet a Dióverő Szíp Napokon volt tornán hívtak meg a mostani házigazdák. A résztvevők, egyben a torna végeredménye:
1. Unirea
2. Nyíradony
3. Avasfelsőfalui Olimpus
4. Nagybányai HCM
5. Avasfelsőfalui Technikai Líceum
6. Piskolti Speranta.
A torna legjobb kapusának Pusztai Myrthist választották!
A tornák végeztével elégedetten nyilatkozott tanítványai teljesítményéről Leu Eugen edző, ami a fentiek tekintetében nem meglepő. Különösen az utóbbi versenyt nevezte magas színvonalúnak, melyen kiválóan helytálltak kézilabdásai:
Pusztai Myrthis, Torda Vanessa, Tóth Vivien, Bihari Viktória, Purcel Raluca, Lăcătuş Cyntia, Caragilov Melissa (az elsőn nem volt jelen), Toma Denisa, Dânga Nicoleta, Vas Gabriella, Kis Petra, Iancu Maria, Sava Maria.
Ide kattintva egy rövid videó is megtekinthető az avasfelsőfalui díjátadásról, készítője Tamasdan György.