Kézilabda: őszi negyedik az Unirea

Kézilabda: őszi negyedik az Unirea
2012. December 15.
Befejeződött az ifjúsági női kézilabda bajnokság őszi szezonja. A negyedik helyen végzett Unirea szombaton kora délután hazai pályán vereséget szenvedett az esélyesebb Piskolt csapatától.
/vlm/Image/Show/84/
Az esélyesebb csapat hozta a papírformát

Miközben végéhez közeledik a felnőtt női kézilabda EB Szerbiában, befejeződött az ifjúsági megyi kézilabda bajnokság is. Az utolsó fordulóban az Unirea a Piskolti HC (Szatmár megye) csapatát fogadta szombaton kora délután.

A szombati meccs előzménye, hogy az Unirea – pontosabban a Zelk Zoltán Gimnázium csapata, hiszen a középiskolás csapattagok nem voltak jelen – pénteken egy négy csapatos tornán vett részt Margittán, ahol a hazaiakat 10, Avasfelsőfalu (Negreşti Oaş – Szatmár megye) csapatát 6, míg Piskolt (ugyancsak kizárólag általános iskolásokból álló) csapatát 3 gól különbséggel legyőzve lettek tornagyőztesek.

Szombaton újra Piskolt csapatával találkoztak lányaink, azzal a jelentős különbséggel, hogy egyrészt bajnoki pontokért zajlott a harc, másrészt középiskolás korú játékosok is csatasorba álltak.

Mint megtudtuk, a piskoltiak korábban zsinórban 3 alkalommal lettek bajnokok, 2 kivétellel csak a hét végén találkozó középiskolás korú játékosokat szerepletetnek a bajnokságban, kik közül ketten ráadásul kolozsvári csapatokban is játszanak. Hát, ennek megfelelően alakult is a szombati meccs…

Az első percekben vezettünk 1-0-ra, majd 2-1-re is – és ez volt az utolsó alkalom, amikor előnyben voltunk. A láthatóan nagyobb tapasztalattal rendelkező piskoltiak védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, az esetek többségében – már amikor eljutottunk lövésig – a félmagas próbálkozások nem jelentettek gondot a kapusnak. Ráadásul egyetlen játékosunk sem akadt, aki húzó emberként “vállára vette volna” a csapatot. A 2-1-es vezetésünk után a vendégek egy 0-5-ös sorozatot produkáltak, 6-2-vel beállítva a félidei eredményt. Bár a kapott 6 gól sem mondható nagyon soknak egy félidő alatt, de a dobott 2…

A második játékrész elején gyors két gól még megcsillantotta a felzárkózás esélyét, ám a sok esetleges, meddő támadás során csupán 2 – 3 vendég gólra tudtuk eggyel-eggyel válaszolni, és még két hetest is kihagytunk. Feltűnő volt mindkét játékrészben, hogy a vendégek jobbszélsője szinte mindig felügyelet nélkül várta a passzokat. Összességében tekinte, a meccsben nem volt benne a hazai győzelem, ám a csapatok múltját, a játékosok tapasztalatát tekinte ez nem is csoda – végeredmény 9 – 13.

Eugen Leu edző a következő csapatot szerepeltette (zárójelben a dobott gólok száma):

Rimay Renáta, Nagy Heléna és Pusztai Myrtis – kapusok

Şeteanschi Ariana

Sipos Carla (1)

Kiss Anett

Erdei Alexandra (2)

Caragilov Melissa

Tóth Mária (4)

Varga Zsuzsanna

Toma Carmina

Dânga Nicoleta

Purcel Raluca (1)

Toma Denisa (1)

Bihari Viktória

Lăcătuş Cyntia.

A bajnoki tabella az őszi fordulók után (Margitta csapata visszalépett):

1. Nagyváradi RomSport

2. Nagyváradi HCM

3. Piskolt

4. Unirea

5. Hegyközpályi

6. Nagyváradi Ghibu.

Idén még egy torán vesznek részt a kézilabdások: a Zelk Zoltán Gimnázium a következő héten rendezi meg a már hagyományossá vált Mikulás Kupát, melyen december 20-án, csütörtökön a fiú-, míg december 22-én, szombaton a leány csapatok mérkőznek a sportteremben.

Keresés